המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה, מוסיפים את שמן הזית ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, עד לקבלת בצק רך. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות. 2 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים בגודלם. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כחצי ס"מ (משתדלים לשמור על עובי אחיד של הבצק). מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות. מתפיחים כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות. 3 רגע לפני שמעבירים את התבנית לתנור הופכים בעדינות כל פיתה, כך שפניה יפנו למטה. אופים 8-10 דקות, או עד שהפיתות תופחות מאוד ומזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח. מצננים. * הפיתות נשמרות יום אחד בלבד בטמפרטורת החדר, אך ניתן לשמור אותן תקופה ארוכה במקפיא כשהן עטופות היטב. * לפיתות מקמח מלא ממירים את הקמח הלבן בכמות זהה של קמח מלא טחון דק (להשיג בחנויות הטבע או המזון האורגני ובחלק מרשתות השיווק). בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |