בריושים ללא גלוטן (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
בריושים ללא גלוטן. חזון אחרית הימים | צילום: דניאל לילה, mako אוכל


בצק לטורטינה: בריוש מתוק עם קמח תמי, מתכון מתוק בסיסי

מרכיבים:
250 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
260 גרם סוכר (כוס ורבע ועוד כף)
5 ביצים
200 גרם קמח תמי לאפייה, מנופה
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)

מרכיבי הבצק (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
מריכבי הבצק: חמאה, ביצים וקמח תמי | צילום: דניאל לילה, mako אוכל



אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר כ-3 דקות במיקסר במהירות בינונית-גבוהה.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, עד לקבלת קרם אחיד.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשמרים ומערבלים כדקה נוספת, לקבלת בצק רך מאוד וקרמי. 

4. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים (אני ממליץ על חד פעמיים), משומנים היטב בחמאה (זה יוצא בערך 60 גרם ליחידה). 

5. אופים מיד בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמזהיב יפה.

>> בואו תגידו לנו היי בפייסבוק

מרכיבי הבצק בקערה  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
מערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

טורטינה בריוש וריבת תפוחים

1. מכינים מתכון לבצק מתוק בסיסי.

2. לפני האפייה מניחים כף גדושה של ריבת תפוחים (או כל ריבה אחרת) במרכז הבריוש, ומשקיעים מעט את הריבה בבצק. 

3. אופים כרגיל.

טורטינה בריוש מתוק עם אגס ושוקולד

מרכיבים:
5 אגסים אמריקאיים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרבעים
250 גרם שבבי שוקולד בלגי 70% קקאו (ניתן גם שוקולד אחר)

אופן ההכנה:

1. משקיעים במרכז כל בריוש רבע אגס ומפזרים מעל שבבי שוקולד.

2. אופים כרגיל.

בריוש ללא גלוטן  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
אחרי שמכינים את הבצק הבסיסי, אין גבול לאפשרויות | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

עוד באוכל טוב:

 

טורטינה מלוחה עם פרמזן, עגבנייה צלויה וארטישוק

מרכיבים:
20 יחידות עגבניות שרי
5 גבעולי רוזמרין, חתוכים לרבעים
5 ארטישוקים משימורים איטלקיים (ניתן להשיג במעדניות), חתוכים לאורכם לרבעים

לבצק:
250 גרם חמאה רגילה בטמפרטורת החדר
כפית גדושה מלח
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
5 ביצים
200 גרם קמח תמי לאפייה, מנופה
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)

בצק לפני האפייה  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
ואפשר גם ללכת כל מלוח. ככה זה נראה רגע לפני האפייה | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד חמאה, מלח ואבקת סוכר למשך כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה פרמזן.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ושמרים ומערבלים כדקה נוספת, עד לקבלת בצק רך מאוד וקרמי.

4. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים (אני ממליץ על חד פעמיים), משומנים היטב בחמאה (זה יוצא בערך 60 גרם ליחידה).

5. משקיעים במרכז כל לחמנייה רבע ארטישוק ומניחים עגבניית שרי ורבע גבעול רוזמרין.

6. אופים מיד בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמזהיב יפה.

בריושים ללא גלוטן  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
עם אגסים, שוקולד, ריבה ואפילו עם ארטישוק. בריושים ללא גלוטן | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

כל המתכונים של יוגב ירוס, שף מסעדת טרטוריה מבית ליטל איטלי שבשרונה, ושף מריו ריצי - שף מומחה לבישול צפון איטלקי ובצקים ללא גלוטן באקדמיית ICIF בפיאמונטה, איטליה.

>> והנה המבורגר צמחוני ועוד כמה מתכונים בריאים משובחים