אוכל
אוכל
מיני הדר משקאות

טרנד: קפה קר כמו של מקצוענים

נוח לחשוב שקפה קר מכינים מאבקת נס עם מים קרים וקרח. טרנד חדש-ישן שתופס תאוצה לאחרונה גורס אחרת: חולטים את הקפה כל הלילה במים קרים, ומקבלים קפה מתוק באופן טבעי והרבה יותר מוצלח מתחליף האינטסנט

|mako אוכל| פורסם08:37
קפה קר (צילום: kajakiki, Istock)
צילום: kajakiki, Istock
Rating:3.674reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2/3 כוס קפה טחון טרי (שנטחן מפולים - אפשר לקנות בבתי הקפה המתמחים, או להסתפק בתערובת קנויה לאספרסו)
  • 3 כוסות מים קרים

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את הקפה עם המים הקרים. הערבוב עם המים הקרים גורם לכך שהקפה לא מקבל טעם חומצי, אלא מתקתק.

2מכסים ונותנים לתערובת לעמוד על השיש במשך 12 שעות (ועד יום שלם). אפשר אם רוצים לערבב כל כמה שעות את הנוזל, אבל זה לא הכרחי.

3אחרי 12 שעות, מערבבים שוב את הנוזל ומסננים את התערובת דרך פילטר קפה חד פעמי. אם אין לכם כזה, אפשר לסנן את התערובת דרך פלנג'ר קפה (פרנץ' פרס), או אפילו דרך משפך שעליו מונחת מגבת נייר איכותית (כזאת שאפשר להשתמש בה מספר פעמים) רטובה מעט.

4מוסיפים מים קרים, קרח וחלב על פי הטעם (היחס המומלץ הוא 1:1 קפה ומים קרים, ועוד מעט חלב וקרח). זה כל כך טוב, שאפילו לא צריך להוסיף סוכר.

מסתבכים? צפו בהסברים של שף ג'ון:

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il