1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מחמצת, מים וסוכר עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וקוביות חמאה בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מוסיפים את גרעיני הדלעת או החמניה ומערבלים להטמעה.
2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-40 דקות.
3 מחלקים את הבצק לכדורים של 80 גרם, יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה, מלפפים אותה סביב עצמה ומגלגלים לעיגול לקבלת צורת לחמניות קשר. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרססים את הלחמניות בתרסיס שמן, ומפזרים מעל מעט קמח שיפון. אופים 15-20 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים