אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

איך מכינים ג'חנון?

הפינוק האוטימטיבי לשבת חורפית: ג'חנון ביתי חם וטרי

|דרך האוכל| פורסם14:22
ג'חנון. לא מה שחשבתם (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2
Rating:2.5124reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 1 קילו קמח
  • 1 חבילת אבקת אפייה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח דק
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 200 גרם מרגרינה
  • לחם/חלה לריפוד הסיר

תוספת (לא חובה)

  • 10 ביצים

אופן ההכנה:

1לשים את כל החומרים למעט המרגרינה והלחם במיקסר עם וו לישה עד שהבצק נפרד מהדפנות.

2מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה.

3קורצים 10-12 עיגולים, מניחים על משטח משומן ומשאירים לנוח עוד חצי שעה.

4ממיסים את המרגרינה (שומרים את העטיפה!).

5מרדדים כל כדור, פותחים על משטח משומן ומותחים עד שמקבלים עלה גדול. מטפטפים/מורחים מרגרינה מומסת, הופכים את העלה וחוזרים על הפעולה בצד השני. מגלגלים את הבצק כמו שטיח.

6מצננים במקרר לפחות לילה אחד.

7מחממים תנור לחום של 130 מעלות. מרפדים סיר ג'חנון בפרוסת לחם או חלה, מכסים בנייר כסף משומן ועליו מסדרים את הבצק. מניחים על הבצק את נייר העטיפה של המרגרינה, מכסים ומכניסים לתנור. אם רוצים להוסיף ביצים - מניחים אותן בזהירות מעל העטיפה של המרגרינה (אין צורך לבשל מראש).

8אחרי חצי שעה-שעה מעבירים לחום של שבת (100 מעלות). אפשר לאפות מלכתחילה בחום של שבת, ואז יש לשפוך באמצע הלילה מעט מים על דופנות הסיר (לא על הג'חנון עצמו). אופים כל הלילה.

הכנתם? ספרו לנואיך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il