אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

סלמון אפוי עם סויה

פשוט ומהיר: סלמון בתנור שלוקח גג חצי שעה להכין, עם רוטב בטעם אסייתי מתקתק ומלוח. אחלה מנה לפתוח איתה את השבוע

|mako אוכל| פורסם07:59
סלמון מזוגג בסויה (צילום: hlphoto, Istock)
צילום: hlphoto, Istock
Rating:4.5512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פרוסות נתחי פילה סלמון (כק"ג אחד)
  • 3-4 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית (אפשר גם פחות, לשומרים על המשקל)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 שיני שום, פרוסות (לא חובה)
  • כפית שמן שומשום (לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות מים (אפשר לשדרג גם בסאקה או יין לבן)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים (לא כולל הסלמון) בקערית, עד שהסוכר נמס.

3מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום ועליו נייר אפייה (כדי למנוע זליגות). יוצקים את הרוטב והופכים את הדגים לכל הכיוונים, כך שיצופו כולם ברוטב. מחזירים אותם למצב בו העור כלפי מטה.

4אופים 15-20 דקות, עד שצבע הסלמון הופך לכתום אטום. כדי שיהיה מזוגג כראוי, כדאי לפתוח את התנור כל 5 דקות ולהרטיב את הדגים ברוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il