אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי

מנת עוף מגרה ברוטב עסיסי עם שילוב טעמים נפלא - והכל ב-15 דקות עבודה

|חבל על הזמן, הוצאת מודן| פורסם10:44
חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן
Rating:4.5258reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 חזות עוף, חצויים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שביבי צ'ילי יבש
  • 1/4 כוס שמן זית

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
  • 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 1 כף חרדל דיז’ון חלק
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף עלי תימין
  • 1 כף ג’ינג’ר, מגורר גס
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מתבלים את חזה העוף במלח גס ופלפל ובצ’ילי. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, ומשחימים את חזה העוף 3 דקות מכל צד.

2מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים למחבת. מכסים ומביאים את נוזלי הרוטב לרתיחה.

3מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2 דקות עד שהעוף עשוי לחלוטין. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת הגשה. מגבירים את הלהבה וכשהרוטב מסמיך יוצקים על העוף. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il