
טוסט קבבבשר רך אפוי על פיתה פריכה, עגבניות קרירות מרגיעות את חריפות הפלפל והטחינה מלטפת את הכל יחדיו![]() צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל־250 מעלות (לא טורבו). בתבנית מניחים את עיגולי הפיתות עם החלק הפנימי, הרך והבהיר יותר, כלפי מעלה. 2יוצקים על כל עיגול כ־2 כפות שמן זית ובעזרת כפות הידיים מפזרים אותו על פני כל השטח. 3מפזרים מעט מהפלפלים החריפים ולוקחים חופן גדוש מתערובת הבשר ומשטחים על פני הפיתה לשכבה בעובי של כ־½ ס"מ. מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ. אם תערובת הבשר לא מתובלת, ממליחים ומפלפלים. 4מכניסים לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 8 דקות. לא יותר. במקביל מערבבים את העגבניות עם השום וממליחים. 5מוציאים את הפיתות מהתנור, מזלפים כפית טחינה גולמית על פני הבשר ומניחים מעל 2 כפות מסלט העגבניות, מפזרים מעט עלי תימין ומגישים מיד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |