אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

טוסט קבב

בשר רך אפוי על פיתה פריכה, עגבניות קרירות מרגיעות את חריפות הפלפל והטחינה מלטפת את הכל יחדיו

|יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox| פורסם16:19
טוסט קבב (צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox)
צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 פיתות, עדיף לבנוניות, חצויות לשני דיסקים

  • 12 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים לפרוסות דקיקות
  • 600 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 5 עגבניות קצוצות דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 6 כפיות טחינה גולמית באיכות טובה
  • 4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל־250 מעלות (לא טורבו). בתבנית מניחים את עיגולי הפיתות עם החלק הפנימי, הרך והבהיר יותר, כלפי מעלה.

2יוצקים על כל עיגול כ־2 כפות שמן זית ובעזרת כפות הידיים מפזרים אותו על פני כל השטח.

3מפזרים מעט מהפלפלים החריפים ולוקחים חופן גדוש מתערובת הבשר ומשטחים על פני הפיתה לשכבה בעובי של כ־½ ס"מ. מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ. אם תערובת הבשר לא מתובלת, ממליחים ומפלפלים.

4מכניסים לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 8 דקות. לא יותר. במקביל מערבבים את העגבניות עם השום וממליחים.

5מוציאים את הפיתות מהתנור, מזלפים כפית טחינה גולמית על פני הבשר ומניחים מעל 2 כפות מסלט העגבניות, מפזרים מעט עלי תימין ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il