
דגים פריכים זו אמנות. תמיד כשאנחנו רעבים בא לנו לאכול כאלה, אבל אנשים מזמינים דגים מטוגנים רק במסעדות – ובבית חוששים להכין, כי הם אף פעם לא יוצאים קריספיים כמו שצריך. אמא שלי מצאה שיטה שתמיד עובדת: מבקשים ממוכר הדגים שייתן לנו דגים קטנים, מה שיש לו בחנות - מליטות, סרדינים, ברבוניות או כל דגיגון אחר – שישאיר אותם שלמים, ושינקה אותם. לפני הטיגון, משאירים את הדגים לפחות עשר דקות במי קרח עם מעט חומץ. הבדלי הטמפרטורות בין הבשר הכמעט קפוא של הדג לבין השמן הרותח הוא שיוצר את הקריספיות שאנחנו מצפים להשיג. אני משתמשת בהמון תיבול חריף ביחד עם הקמח בציפוי, כי אם שמים קצת צ'ילי - זה פשוט לא מורגש. צריך לשים הרבה, ממש עד שהקמח מקבל גוון אדמדמם. המצרכים :
אופן ההכנה:1שוטפים היטב את הדגים במי ברז ומעבירים אותם לקערה עם מי קרח. מוסיפים את החומץ ומעט מלח. 2מכינים שקית ניילון עם רוכסן או קערת פלסטיק עם מכסה, שמים בתוכה את הקמח, הפפריקה ומעט מלח, מוסיפים את הדגים ומנערים עד שהם מצופים היטב. 3מחממים היטב מחבת כבדה, יוצקים לתוכה שמן לטיגון עמוק ומניחים לו להתחמם 4מעבירים את הדגים בזהירות לתוך השמן החם. מטגנים כדקה, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |