מעקוד

רכיבים (ל-4 מנות):
חזה עוף שלם
14 ביצים
תפו"א גדול, חתוך לקוביות גדולות
מלח
פלפל
כורכום

אופן ההכנה:

1. חולטים את העוף, ארבע הביצים עם הקליפה ותפוח האדמה, עד לריכוך העוף.

2. מוציאים את העוף ותפוחי האדמה וטוחנים במג'ימיקס עד לקבלת משחה אחידה. מוסיפים 10 ביצים טרופות ואת התבלינים.

3. מוציאים את הביצים הקשות מהציר (ושומרים את הציר). מקלפים, חותכים לרבעים ומוסיפים לתערובת.

4. בסיר גבוה יוצקים מעט שמן ושופכים את הבלילה. מטגנים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות. כשהשכבה העליונה מזהיבה, הופכים את הפשטידה על צלחת ומחזירים לסיר לעוד כ-15 דקות (שימו לב שלא יישרף).

5. מכבים את האש ויוצקים על הפשטידה כוס מציר העוף ששמרנו. מגישים קר.

ג'רדינייר טלה (צילום: ויקטור לוי, מעדנייה מסעדה קפה אל נור)
ג'רדינייר טלה. אחת המנות המפנקות של המטבח התוניסאי | צילום: ויקטור לוי, מעדנייה מסעדה קפה אל נור

ג'רדינייר טלה 

רכיבים (ל-6 מנות):
ראש שומר טרי
כוס פול ירוק
1 קולרבי
1 קישוא גדול
חצי שקית ארטישוק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
חצי צרור שמיר
200 גרם בשר טלה עם עצמות
פפריקה חריפה
פלפל שחור
קורט קינמון
מלח
3 שיני שום
שוק טלה (כ-2 ק"ג)

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

2. בסיר עם שמן זית מטגנים את בשר הטלה עם בעצם. מכסים במים ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות (הירקות לא צריכים ממש להתרכך).

3. בסיר נפרד מטגנים את השום ואז מוסיפים את שוק הטלה. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד לצמצום מלא של הנוזל.

4. מפרקים את שוק הטלה ומוסיפים אותו לתבשיל הירקות. מגישים עם אורז לבן או צהוב.

בנטאז'

רכיבים (ל-4 מנות):
חצי ק"ג תפו"א
2 בצל לבן
500 גרם בשר טחון
צרור פטרוזיליה
כמון
מלח
פלפל שחור
3 ביצים
כוס קמח מצה
2 ביצים קשות
שמן לטיגון

להגשה: 
לימון, חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים כ-25 דקות. מוציאים ומועכים לפירה.

2. במחבת עמוקה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה. נותנים לבשר לנוח ואז מוסיפים את הפטרוזיליה והכמון.

3. כשהבשר קר מאחדים אותו עם הפירה ושתי ביצים טרופות, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

4. מקמחים במעט קמח מצה ויוצרים קציצות.

5. קוצצים את הביצים הקשות. יוצרים גומה בקציצות וממלאים במעט ביצים קשות. סוגרים את הקציצה, טובלים בביצה טרופה וקמח מצה ומטגנים.

* מגישים עם רבעי לימון אותם חייבים לסחוט על הקציצות!

* ניתן להחליף את הבקר בטונה מקופסה.

עוגת אריסה (צילום: ויקטור לוי, מעדנייה מסעדה קפה אל נור)
עוגת אריסה. עוגת הסולת המסורתית בגרסה כשרה לפסח | צילום: ויקטור לוי, מעדנייה מסעדה קפה אל נור

עוגת אריסה

רכיבים:
9 ביצים
300 גרם אבקת סוכר
500 גרם שקדים טחונים דק
250 גרם קמח מצה טחון דק
כוס שמן
כוס מי זהר מדוללים במים
6 טיפות תמצית שקדים מרים

לסירופ:
2 כוסות מים
1 כוס מי זהר
400 גרם סוכר
2 מקלות וניל

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר על מהירות נמוכה את הביצים ואבקת הסוכר עד לקבלת מסה חלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה (ללא רכיבי הסירופ) וממשיכים לערבב עוד כ-10 דקות במהירות נמוכה.

2. משמנים תבנית עגולה קוטר 26. שופכים את הבלילה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150-160 מעלות ואופים כ-40 דקות.

3. לסירופ: מצמצמים את כל הרכיבים בסיר עד לקבלת סירופ לא סמיך מידי.

4. כשהעוגה מוכנה שופכים עליה מחצית מכמות הסירופ ונותנים לו להיספג. לאחר 15 דקות מרטיבים את העוגה עם שארית הסירופ ומגישים כשהעוגה רטובה.

>> כל המתכונים לפסח