>> מתכונים לפסח

טראפלס שוקולד ב-5 מרכיבים

מבחינת יחסי עלות-תועלת - מדובר בקינוח המושלם. הוסיפו לזה את היותו טבעוני ופרווה - וקיבלתם ג'וקר של ממתק לארוחת פסח ובכלל. אין פקאנים? לא נורא, שימו אגוז אחר או השמיטו. לא אוהבים חמוציות? פשוט תוותרו. לא משנה מה - כולם הולכים לעוף על הקינוח שלכם.

>> למתכון: טראפלס שוקולד ב-5 מרכיבים

עוגת קוקוס ולימון

רכה, ענוגה, לימונית וקוקוסית. הוכחה ניצחת שגם עוגות פרווה יכולות להיות עשירות ונימוחות. מי שממש רוצה להשקיע מוזמן להגיש קצפת (צמחית) ליד.

>> למתכון: עוגת קוקוס ולימון לפסח

עוגת קוקוס ולימון לפסח - בצאתה מהתנור (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת קוקוס ולימון לפסח - בצאתה מהתנור | צילום: נופר צור, mako אוכל

עוגיות שקדים טבעוניות

העוגיות האלה מבוססות על אקווה פאבה - כלומר המים של שימורי החומוס - במקום ביצים, וזה לא הדבר היחיד המגניב בהן. לחובבי הטעם המרציפני.

>> למתכון: עוגיות שקדים טבעוניות

אמרטי - עוגיות שקדים טבעוניות (צילום: נועה כהן, Veganista)
אמרטי - עוגיות שקדים טבעוניות | צילום: נועה כהן, Veganista

עוגת תפוז ושקדים

 עוגה נפלאה, נימוחה ומרציפנית, שמזכירה במרקם עוגת סולת - אבל כל כולה כשרה לפסח. מתכון של שי-לי ליפא.

>> למתכון: עוגת תפוז ושקדים

עוגת תפוז ושקדים, כשר לפסח (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
עוגת תפוז ושקדיםכשר לפסח | צילום: דניה ויינר, על השולחן

פבלובת שוקולד עם מוס שוקולד פלאי ובננות מקורמלות

מרנג הוא מאפה שלא זקוק לא לקמח ולא לחלב גם בימים רגילים, ולכן הוא אידיאלי להכנה בפסח. במקרה של פבלובה בדרך כלל ממלא את המרנג הזה קרם ונילי קצפתי, אבל מכיוון שאמרנו בלי חלב - המרנו אותו במוס שוקולד נפלא, שאף גורם חלבי לא מעורב בהכנתו. תוסיפו בננות מקורמלות ויש לכם קהל סועדים שנאנח בהנאה ופתוח כפתור במכנסיים.

>> למתכון: פבלובת שוקולד עם מוס ובננות מקורמלות

פבלובת שוקולד עם מוס שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פבלובת שוקולד עם מוס שוקולד | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים תפוחה ואוורירית, כמו שהאמהות שלנו היו מכינות, עם הרבה ביצים (מוקצפות, ברור) והמון אגוזי מלך. קלאסיקה.

>> למתכון: עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת אגוזים לפסח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד קטיפתית (בלי נקיפות מצפון)

תראו מה, ביקשתם בלי קמח ובלי מוצרי חלב - קיבלתם גם בלי נקיפות מצפון. העוגה הזו אומנם פשוטה למראה (וגם להכנה!) אבל התוצאה משובבת לב, ומתאימה בדיוק אחרי ארוחה כבדה. איך כל זה קורה בלי חמאה? לא יודעים לענות על זה, אבל קורה.

>> למתכון: עוגת שוקולד קטיפתית

עוגות בחושות לפסח

עוגת שוקולד עם הפתעה בריאה לפסח (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר")
אף אחד לא צריך לדעת מה המרכיב הסודי. עוגת שווקלד | צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עוגת שוקולד (עם הפתעה בריאה!)

עוגת שוקולד לחה, עסיסית, דחוסה וטובה עם טעם שוקולדי עשיר. איך כל זה קורה בלי חמץ, חמאה או שמנת? ובכן, המרכיב הסודי פה הוא אבוקדו, אבל הי, אף אחד לא צריך לדעת ואין סיכוי שמישהו יחוש בטעמו. הצלחה בטוחה עם אקסטרה בריאות. 

>> למתכון: עוגת שוקולד (עם הפתעה בריאה!)

קינוח טפיוקה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קינוח טפיוקה וקוקוס. פרווה ומושלם | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

קינוח טפיוקה

בהתחלה התפלאנו שטפיוקה זה כשר לפסח, ואפילו לא רק לאוכלי קטניות (לכולם!), אחר כך התפלאנו שהקינוח הזה כל כך טעים והוא אפילו לא חלבי, ולסיום פשוט נשענו אחורה והתענגנו, כמו שצריך.

>> למתכון: קינוח טפיוקה

טארט קוקוס ושזיפים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
טארט קוקוס ושזיפים. עוגות הפירות מככבות בפסח | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טארט קוקוס ושזיפים

מה עושים כשאין חמץ, שמרים, שמנת, גבינה או חמאה? מפנים מקום לפירות: טארט כייפי של קוקוס ושזיפים (אפשר להחליף בכל פרי אחר אם עדיין לא השגתם שזיפים) שיהיה סיום מושלם לארוחת החג הכבדה. 

>> למתכון: טארט קוקוס ושזיפים

עוגת פודינג שוקולד (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוגת פודינג שוקולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוגת פודינג שוקולד

עוגה עם לב של פודינג, שכל מה שיש בה זה שוקולד, ביצים וסוכר (ללמדכם שלא צריך יותר!). אז כן, צריך להפריד את הביצים, אבל אנחנו בטוחים שתעמדו בזה.

>> למתכון: עוגת פודינג שוקולד

שומשומיות (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
שומשומיות. מי מכין תה? | צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ב-4 צבעים

מה שיפה בעוגיות האלה זה לא רק שהן נעדרות מוצרי חלב וקמח, אלא שהן מצליחות להיות סופר מושחתות אפילו במגבלות האלה. 

>> למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ב-4 צבעים

שומשומיות

עוגיות השומשום האלה אולי לא יכולות לתפקד כקינוח המרשים שמגישים לשולחן הסעודה, אבל עם התה של אחרי, מילה שלנו, הן הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם. 

>> למתכון: שומשומיות

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
פררו רושה - אבל בבריא | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

כדורי תמרים בסגנון פררו רושה

הם נראים כמו כדורי שוקולד, או אפילו טוב יותר - כמו ממתקי פררו רושה - אבל למעשה מדובר בכדורים שהם בריאות נטו. תמרים, אגוזי לוז, תמר וסילאן - זה כל מה שיש ביפים האלה, ותאמינו לנו, הם טעימים ממש. 

>> למתכון: כדורי תמרים בסגנון פררו רושה

עוגת שוקולד פאדג' (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים. ותודה לממציאי שמן הקוקוס | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד פאדג'

בעוגת השוקולד פאדג' הזו אין חמאה, שזה כבר פלא - ובמקומה יש שמן קוקוס, התחליף הבריא והלא חלבי. בניגוד לעוגות אחרות מסוגה, העוגה הזאת (שאותה אנחנו ספציפית מכינים לליל הסדר) נהנית גם מנוכחותם של דובדבני אמרנה, שמוסיפים עוד קאץ' מבורך.

>> למתכון: עוגת שוקולד פאדג'

>> עוד קינוחים לפסח

עוגיות שקדים לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות שקדים לפסח | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שקדים

קלאסיקה פסחית: שקדים, סוכר וחלבוני ביצה, שיוצרים סינרגיה מופלאה ויוצרים עוגיות פציחות, מתוקות וטעימות, שטעימות באמת תמיד.

>> למתכון: עוגיות שקדים

עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

ממש לא חייבים לסיים את ארוחת החג עם עוגה כבדה ורצינית. אחרי הארוחה, עם התה או הקפה השחור של סוף הערב, העוגיות האלה הן בדיוק מה שתרצו. 

>> למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

סופלה בננות (צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות פסח)
סופלה בננות | צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות פסח

סופלה בננות

כשמדברים איתנו על סופלה אנחנו תמיד ומיד חושבים על שוקולד. מזל שיש את תום פרנץ, שיראה לנו שאפשר וכדאי לצאת מהקופסה, והפעם עם סופלה בננות שאין בו לא קמח, לא חלב ולא חמאה.

>> למתכון: סופלה בננות (ועוד מתכונים של פרנץ לפסח)

טראפלס שוקולד ונוגט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טראפלס שוקולד ונוגט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

טראפלס שוקולד ונוגט

טראפלס הם קינוח שגונב את ההצגה. הטראפלס האלה, פשוטים פשוטים אבל עם תוספת קטנה ושובבה של נוגט - כבר ישאירו אבק לקינוחים האחרים.

>> למתכון: טראפלס שוקולד ונוגט

עוגיות מרנג אספרסו של תום פרנץ (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
עוגיות מרנג אספרסו של תום פרנץ | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

נשיקות מרנג אספרסו

עוד אחד של תום פרנץ, והפעם נשיקות מרנג, אבל אצל תום פרנץ כמו אצל תום פרנץ - משודרגות וטעימות לעילא.

>> למתכון: נשיקות מרנג אספרסו (ועוד קינוחים לפסח)

>> והנה הטיפים של תום פרנץ לקינוחים פרווה

>> ועוד קינוחים פרווה, לשמור לחיים

עוגיות שוקולד-שוקולד

אם אין בהן לא קמח, לא גלוטן, לא חלב, לא שמן ולא חמאה - מה יש בהן? התשובה, תשמחו לשמוע, היא שוקולד.

>> למתכון: עוגיות שוקולד-שוקולד

פונדנט שוקולד עם אגוזים

מתכון של נטלי לוין האחת והיחידה, לקינוח שוקולדי קלאסי שאין אחד שיכול לסרב לו - ולא משנה כמה הארוחה הייתה גדולה ומפוצצת.

>> למתכון: פונדנט שוקולד עם אגוזים

פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מספן בולגרי

המרציפן הבולגרי כפי שלמדנו להכינו מסבתא לינה אלעזר עליה השלום, שלפני 5 שנים עוד חלקה איתנו את מיטב המתכונים הבולגריים שלה לפסח.

>> למתכון: מספן בולגרי

מספן עם תבנית (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
מספן של סבתא לינה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
לינה אלעזר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סבתא לינה זיכרונה לברכה. תודה על המתכונים! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מלבי פרווה

מלבי טוב יכול להיות מבוסס על חלב, אבל האמת? ממש באותה מידה הוא יכול להתבסס על חלב קוקוס, בלי שטעמו ייפגע. במתכון הזה, של שי-לי ליפא, את הסירופ הצבוע מחליפה ריבת תותים ביתית.

>> למתכון: מלבי פרווה

עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת לייקח לפסח

אנחנו כבר למדנו שעם מתכונים של קרן אגם לא מתווכחים, כך שאנחנו לא מתכוונים לשאול שאלות. עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן שאין בה שומן כמעט בכלל, אבל אווריריות ורוך יש בלי סוף. נו, לייקח.

>> למתכון: לייקח לפסח

חג שמח!