בערב החג שוחחתי עם אדם דתי-חרדי שמדקדק במצוות החג. הוא סיפר לי שבשל החשש לחמץ, במשפחתו לא נוהגים לאכול כלל תבלינים בחג (מלבד מלח ופלפל), ואפילו הסוכר עובר תהליך של המסה קודם לחג, והשימוש בו נעשה בצורה נוזלית. הפרטים הללו גרמו לי לשאול את השאלה המתבקשת – אז איך האוכל של פסח? טעים? התשובה הייתה מפתיעה. לא רק שהמאכלים של החג טעימים, הם אפילו נפלאים ומיוחדים בטעמם, כי על מנת לכפר על העדר התבלינים משתמשים בחומרי גלם מעולים ואיכותיים והם אלו שגורמים לתבשילים להיות כה מוצלחים.

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז כשר לפסח (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז. בטח שכשרים לפסח | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב



המחשבה על אופן הבישול ועל המחסור שהופך ליתרון ליווה אותי במשך כל החג וגרם לי לשים לב שגם באפייה האילוץ הופך לעיתים ליתרון ומחייב שימוש בחומרי גלם טובים. עוגיות או בסיס לטארט שעשויים ברובם מאגוזים, עוגות שוקולד שמתבססות בעיקר על שוקולד איכותי הם רק חלק מהדוגמאות לפתרונות יצירתיים.

גם בקאפקייקס הבאים, נטולי הקמח, המקרה דומה. את הקאפקייקס הללו מכינים מכמה חומרי גלם בסיסיים וטובים, מתקבלים קאפקייקס סופר-שוקולדים בתוספת אגוזים שניתן להגיש אותם במראה מפונפן ועם הר קטן של קצפת, אבל גם בלעדיה הם טעימים ביותר. ההכנה פשוטה.

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז - החומרים היבשים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
החומרים היבשים. תשתמשו בשוקולד משובח בבקשה! | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

במעבד מזון טוחנים יחד שוקולד מריר, אגוזי לוז וקצת סוכר. מתקבלת תערובת פירורית במרקם קצת גס.

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז - רגע לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
רגע לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מוסיפים לתערובת ביצים, תמצית וניל ומעט מלח, ומעבירים את הבלילה שהתקבלה לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר. אופים, מוציאים ומצננים ומגישים.

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז

המרכיבים (לכ-12 קאפקייקס בתבנית שקעים בגודל סטנדרטי):
לקאפקייקס:
250 גרם שוקולד מריר (רצוי באיכות טובה, עם 56% מוצקי קקאו לפחות)
100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לציפוי ועיטור (לא חובה):
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר.

2. במעבד מזון טוחנים יחד את השוקולד, האגוזים והסוכר לתערובת פירורית במרקם גס. מוסיפים לתערובת את הביצים, תמצית הווניל והמלח. מערבבים היטב.

3. בעזרת כף קפיצית של גלידה (או שתי כפות רגילות) ממלאים את השקעים בבלילה. מעבירים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס יציבים למגע. מוציאים ומצננים על גבי רשת.

4. הקאפקייקס מצוינים ללא ציפוי, אך ניתן לפני ההגשה להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת ולצפות כל קאפקייק.

* מומלץ לשמור את הקאפקייקס בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר (עד 4 ימים) ולא בקירור, ולכן מומלץ לצפות רק לפני ההגשה.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> תענוג של פסח: בימואלוס, לביבות תפוחי אדמה ומצות
>> כמה קלוריות יש במופלטה?