מתכונים לפסח

לאפות לפסח

מבחינתנו, לאפות כשרות לפסח הן בבחינת חלום שמתגשם. תוסיפו לזה את העובדה שאין בהן לא קמח מצות ולא ביצים - שמאפיינים הרבה מהמאפים הפסחיים - וקיבלתם באמת הברקה מיוחדת. אז מה כן יש? קמח שקדים, קמח טפיוקה וחלב קוקוס או שמנת מתוקה לבישול (שימו לב לא להגזים פה עם אחוזי השומן, כי זה הורס את התוצאה).

>> למתכון: לאפות לפסח

לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לחם כוסמת ירוקה

מכירים את הגרסה הירוקה, הלא קלויה, של הכוסמת? אם לא, אז ממש הגיע הזמן להכיר, כי גם מי שלא אוהב את הטעם המובחן של כוסמת מודה שללא קלייה מדובר בסיפור אחר. כמה אחר? עד כדי כך שאפשר להכין מהכוסמת הזאת יופי של לחם ללא גלוטן.

>> למתכון: לחם כוסמת ירוקה

לחמניות לפסח

לחמניות פסח המסורתיות, עתירות הביצים וקמח המצה, שהסבים שלנו היו מכינים, ההורים שלנו מכינים וגם אנחנו כנראה נכין, אם עדיין לא התחלנו. לא יעזור כלום, יש להן את החן שלהן.

>> למתכון: לחמניות לפסח

לחם טחינה

האב המייסד של חלק יפה מהמתכונים שתכף יפורטו פה, שהתגלה לפני כמה שנים ומאז מלווה אותנו בנאמנות בכל פסח (וגם בתקופות שבהן אנחנו מחליטים להתמסר לפליאו).

>> למתכון: לחם טחינה

לחם טחינה (צילום: צילום ביתי)
לחם טחינה | צילום: צילום ביתי

לאפת טחינה בשתי דקות

האחות הצעירה והמגניבה של לחם הטחינה, שרק מחכה שתגלגלו אותה עם מה שתרצו בפנים.

>> למתכון: לאפת טחינה בשתי דקות

לאפה טחינה ב-2 דקות (צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים)
לאפה טחינה ב-2 דקות | צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים

לחמניות טחינה

ועוד בת משפחה אהובה של אותו לחם, שמגיעה משודרגת בשלל גרעינים ודורשת כלום עבודה. 

>> למתכון: לחמניות טחינה

לחמניות לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות לפסח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות גבינה לפסח

לחמניות קטנטנות של גבינות ועשבי תיבול, שמכינים כמעט כמו שמכינים גוז'ר, סוג של פחזניות גבינה מלוחות.

>> למתכון: לחמניות גבינה לפסח

לחמניות גבינה כשרות לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחמניות גבינה כשרות לפסח | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
לחם תירס (צילום: istockphoto)
לחם תירס | צילום: istockphoto

לחם תירס

האמריקאים חוגגים על הלחם הזה בכל ימות השנה, אנחנו נזכרים בו בדרך כלל בפסח ואז מבטיחים לעצמנו ששוב הוא לא יישכח.

>> למתכון: לחם תירס

חג שמח!