>> כל המתכונים לפסח

>> וצלחת פסח לליל הסדר

עוף של החיים ב-10 דקות עבודה

יהיו עוד כמה מתכוני עוף פה ברשימה, חלקם אפילו יותר קלים להכנה מזה (לא ייאמן, אבל זה אפשרי - חכו לעוף במלח), אבל המתכון הזה יש לו את הקסם שלו. הוא גם ממש ממש מהיר (10 דקות עבודה, לא יותר) וגם מרשים בדרכו, עם שלל הטעמים שלא בטוח שכולם יצליחו לזהות ועם תוספת תפוחי האדמה הממכרים. חוששים מרוטב הסויה? אם לא תמצאו רוטב סויה כשר לפסח פשוט תשמיטו אותו (ואת רוטב הסויה המתוק תחליפו בסילאן).

>> למתכון: עוף של החיים ב-10 דקות עבודה

עוף בתנור ברוטב שום טרי  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
עוף בתנור ברוטב שום טרי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עוף בתנור ברוטב שום טרי

והנה עוד אופציה לעוף בתנור, הפעם מתכון של רותם ליברזון שחוגג את השום הירוק הטרי, חברו הנאמן של פסח. אפשר לגוון קצת עם הירקות, אבל לא היינו מוותרים על השומר. 

>> למתכון: עוף בתנור ברוטב שום טרי

צ'יפס שעועית צהובה

המילה "צ'יפס" אולי מלחיצה, אבל לא במקרה הזה. כאן מדובר פשוט בשעועית צהובה שקונים קפואה ואז צולים בחום גבוה עם שמן זית וכמה תבלינים. כמה קל המתכון הזה? כל כך קל שאפילו לא צריך להפשיר את השעועית מראש.

>> למתכון: צ'יפס שעועית צהובה

אורז פרסי ירוק (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
אורז פרסי ירוק | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

אורז פרסי ירוק

גם אורז מלא בכל טוב הוא בסופו של דבר אורז, ולכן פשוט וכיפי להכנה. המתכון הזה כן יחייב אתכם לקצוץ שלל עשבי תיבול (וגם להצטייד באפונה קפואה ובפול קפוא - אחד מהם או שניהם), אבל התוצאה כזאת שווה, יא אללה. היינו עושים את זה שוב (וגם נעשה את זה שוב).

>> למתכון: אורז פרסי ירוק

קציצות עוף עם קינואה וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קציצות עוף עם קינואה וירקות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קציצות עוף וקינואה אפויות

לא נשקר, יש מעט עבודה במתכון הזה, אבל היא מסתכמת בגירור בפומפייה - מלאכה שלא מצריכה כישרון מיוחד (מלבד הכישרון לא להיחתך). גיררתם את הירקות? יופי. עכשיו בשלו כוס קינואה במים 10 דקות, צרו קציצות ושלחו אותן לתנור. אמריקה.

>> למתכון: קציצות עוף וקינואה אפויות

עוף במלח (צילום: Africa Studio, Shutterstock)
עוף במלח | צילום: Africa Studio, Shutterstock

עוף במלח

למתכון הזה אנחנו קוראים מתכון פדיחה, כי אין בו בעצם כלום. כלומר, יש בו עוף ויש בו מלח גס, ואם רוצים להתשדרג אז גם תפוחי אדמה, אבל זה הכל! איך מכינים? מניחים עוף שלם במרכזה של תבנית, מפזרים סביבו קילו שלם של מלח גס (שימו לב - סביבו, לא עליו), אם רוצים מפזרים כמה תפודים - והיידה לתנור. הקטע הבאמת מדהים הוא שהתוצאה היא עסיסית וטעימה יותר מכל מתכון אחר לעוף צלוי שאנחנו מכירים.

>> למתכון: עוף במלח

בורי אפוי בנייר כסף  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בורי אפוי בנייר כסף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בורי בנייר כסף עם תימין ופרוסות לימון

הנה ההזדמנות שלכם להרשים עם מנת דג שלמרות איך שהיא נראית - לא הצריכה מכם שום מאמץ. איך עושים את זה? דוחפים לו פרוסות לימון וכמה ענפי תימין לבטן, סוגרים בנייר כסף וזהו בערך. 

>> למתכון: בורי בנייר כסף עם תימין ופרוסות לימון

דג שלם בתנור

ואפשר גם את אותו עקרון פחות או יותר, אבל עם הרכב עשבי תיבול קצת אחר. אפשר לברק או כל דג לבן אחר שאתם אוהבים. 

>> למתכון: דג שלם בתנור

סלט ביצים עם בצל מטוגן  (צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים)
סלט ביצים עם בצל מטוגן | צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

סלט ביצים עם בצל מטוגן

מתכון של רות סירקיס לסלט שהוא בהמון בתים חובה על שולחן החג, ואפשר להבין למה. מעט מאוד מרכיבים, שיוצרים שילוב טעמים ביתי ופלאי, מהסוג שקשה להפסיק לנשנש.

>> למתכון: סלט ביצים עם בצל מטוגן

אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז עם מנגולד ולימון

למתכון הזה יש לנו חיבה מיוחדת, כי הוא לא מצריך טיגון של בצל - עבודה שהיא אומנם קלה אבל ממושכת יחסית, שלא לדבר על החלק המטריד של קיצוץ הבצל. האורז הזה חי נהדר בלי בצל, והכל בזכות כמות יפה של מנגולד ומיץ לימון. מבוסס על מתכון של אבי לוי.

>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון

אורז צהוב

והנה מנת אורז קלילה אפילו יותר, ואהובה מאוד: אורז לבן עם תיבול של כורכום ומעט מאוד זעפרן.

>> למתכון: אורז צהוב

סלמון צלוי בתנור - לפני (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לפני הצלייה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון בתנור הכי טעים שיש

אם אתם מוכנים לוותר על החריימה/גפילטע המסורתי, ולהגיש מנת דג אחרת שלטעמנו היא טעימה פי כמה (סליחה אמא), אנחנו ממליצים בכל פה על הסלמון הזה, שאי אפשר לטעות איתו, והטעמים שלו הם מיליון דולר ולמעלה מזה. קל קל קל.

>> למתכון: סלמון בתנור

דג סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבש (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
דג סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבש | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

סלמון באריסה, לימון ודבש

ועוד אופציה לגיוון בעולמות החריימה היא מנת הסלמון המעולה הזאת. רוטב מ-5 מרכיבים, קצת ירקות (שאפילו לא צריכים לחתוך) וזהו.

>> למתכון: סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבש

סלט פלפל קלוי ב-10 דקות עבודה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סלט פלפל קלוי ב-10 דקות עבודה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

סלט פלפל קלוי ב-10 דקות עבודה

סלט פלפל קלוי הוא אומנם לא מנת חובה על שולחן החג, אבל מרגע שפיצחנו את הדרך הכי פשוטה להכין אותו, אנחנו רוצים אותו איתנו בכמה שיותר ארוחות. הסוד? מיקרו, וקולפן.

>> למתכון: סלט פלפל קלוי ב-10 דקות עבודה

מרק עוף (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מרק עוף כמו של אמא | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מרק עוף

מרק צלול עם או בלי חתיכות עוף יכול להיות פתיח מעולה לכל ארוחה, ובוודאי לארוחת חג, שבה כולם עומדים להעמיס פי 2 מבכל ארוחת שישי סטנדרטית (אם לא יותר). את המרק הזה פשוט להכין (כן, פשוט. המדריך שלנו ייקח אתכם צעד אחר צעד), ואפשר לגוון עם ההגשה שלו – בחרו אם להוסיף קניידלך או שקדי מרק כשרים לפסח, או להסתפק במצה.

>> למתכון: מרק עוף

חריימה

לפני שמתעוררות פה מריבות - מתכון החריימה הזה לוקח מכאן ומכאן, ולא מתחייב לשום עדה או תת עדה, כך שכל הוויכוחים מיותרים. מדובר במתכון פשוט מאוד ומוצלח מאוד למנת הדג הפותחת, שמשלב כמה אסכולות ומנפק מנה לא חריפה מדי לכל הרגישים לעקצוצים, כך שאפשר להגיש ממנה ללא חשש.

>> למתכון: חריימה מנצח

עוף בתנור מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מנת הבית | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוף בשום ופפריקה

לגזור ולשמור: את המתכון הזה לעוף בתנור אתם כנראה תאמצו לחיים. הכנו לכם פה מדריך מצולם של כל אחד משלבי ההכנה, כולל תיאורים מדויקים שבמדויקים, שלא ישאירו מקום לספקות לגבי חיתוכים או כמויות. אז בבקשה: הנה כל מה שאתם חייבים לעשות כשאתם מכינים עוף בתנור. מי שזאת תהיה הפעם הראשונה שלו, מזל טוב וברוך הבא למועדון.

>> למתכון: מדריך מצולם להכנת עוף בתנור

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כל שולחן חייב כזה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ירקות בתנור

אף שולחן חג או שולחן שישי לא שלם בלי קדירה יפה של ירק צלוי (ועדיף ירקות צלויים, ברבים. אנחנו בעד שפע כשזה נוגע לירקות), וזה לא רק לטובת אורחים צמחונים או טבעונים - לכל אחד ואחת מגיעה מנה של ירקות שהתרככו בתנור וספגו טעמים והשחמה טובה. ומה החלק הכי טוב? כמו שהבטחנו, זה סופר קל להכנה.

>> למתכון: מתכון מנצח לירקות בתנור

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט שהוא ארוחה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט קינואה הכי טעים שיש

הרבה אנשים משום מה פחות מתחברים לטעם של קינואה, אבל חוץ מזה שהיא מאוד בריאה – אם יודעים מה לשדך לה, כמו במקרה של הסלט הזה, היא הכי כיפית בעולם ולא סותמת או מכבידה. כשמשלבים סלט בארוחה רבת מנות, חשוב שהוא יהיה מרענן וקליל, והסלט הזה בול מה שאתם צריכים על השולחן.

>> למתכון: סלט קינואה הכי טעים שיש

גולאש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הקרדיט על הגולאש הזה יכול להיות שלכם! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

גולאש עם תפוחי אדמה

אוקיי, אנחנו באמת צריכים להסביר מעבר לכותרת? מתכון מעולה של אורלי פלאי, שלבדו סוגר חצי ארוחת חג, פלוס כל ההסברים שצריך בשביל להצליח על הפעם הראשונה. 

>> למתכון: גולאש עם תפוחי אדמה

צלי - המרכיבים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כל מה שאתם צריכים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

ככה תכינו צלי

אחרי העוף בתנור, העוף במרק והחריימה – הגיע הזמן להוציא את התותחים הכבדים ולהניח את הצלי היפה שלכם על השולחן. רגע, איך צלי, מה צלי? או, גם פה יש לנו בשבילכם מדריך מפורט שמתחיל באיזה נתח לקנות ונגמר באיך בדיוק לתבל. תעקבו אחריו ולא תפספסו.

>> למתכון: מדריך להכנת צלי

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מחר זה יהיה עוד יותר טעים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז חגיגי

בפחות מחצי שעה תוכלו להרים את התבשיל המהמם הזה. בשביל אורחים צמחונים הוא יכול לעבוד בתור מנה עיקרית, ועבור האחרים הוא יכול לשמש כאחלה של תוספת. פלפלים, ברוקולי והרבה הרבה בצל, מה יותר מזה אורז צריך?

>>למתכון: אורז חגיגי

קציצות עוף עם חומוס וירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
תמיד באות טוב. קציצות עוף עם חומוס וירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

קציצות עוף עם חומוס וירקות 

נכון, לקציצות אין הילה חגיגית במיוחד, למעשה - מדובר במלכות ארוחות הצהריים. אז מה להן ולשולחן החג, אתם שואלים? ובכן, יש לנו שתי תשובות: הראשונה היא שאורז יהיה על שולחן החג בצורה זו או אחרת, ואין ליווי הולם יותר לאורז מאשר קציצות טובות. השנייה היא שיש סיבה טובה שקציצות נחשבות למאכל יומיומי, והיא שקשה לפספס איתן. אם אתם לא בשלנים טובים במיוחד - אנחנו ממליצים ללכת על בטוח. בחרנו עבורכם קציצות נהדרות של פסקל פרץ-רובין, ותאמינו לנו שאין אחד בשולחן שיוותר עליהן. 

>> למתכון: קציצות עוף עם חומוס וירקות

כדורי הרפאלו של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כדורי הרפאלו של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

כדורי רפאלו ב-4 מרכיבים

אפס עבודה, ארבעה מרכיבים ואלוהים, כמה רושם הם עושים: מתכון מעולה ופשוט (באמת שיותר פשוט מזה - אין), לכדורי רפאלו עם שוקולד לבן וקוקוס. ככה גונבים את ההצגה. 

>> למתכון: כדורי רפאלו ב-4 מרכיבים

עוגת שוקולד ושקדים לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תנו לנו כזאת ליד כל כוס קפה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד ושקדים לפסח

פסח הוא חגם של האגוזים והשקדים, שזה אומנם נחמד, אבל משמח שבעתיים כשמצרפים גם שוקולד לסיפור. העוגה הזו היא באמת הכי פשוטה שיש, ואם הכל יתקתק כשורה - והכל יתקתק כשורה - אתם הולכים לאמץ אותה גם לחגים האחרים.

>>למתכון: עוגת שוקולד ושקדים לפסח

_OBJ

האייטם פורסם במקור בפסח 2021 ועודכן לאחרונה בשנת 2024.