>> כל המתכונים לפסח

סלמון בתנור הכי טעים שיש

אם אתם מוכנים לוותר על החריימה/גפילטע המסורתי, ולהגיש מנת דג אחרת שלטעמנו היא טעימה פי כמה (סליחה אמא), אנחנו ממליצים בכל פה על הסלמון הזה, שאי אפשר לטעות איתו, והטעמים שלו הם מיליון דולר ולמעלה מזה. קל קל קל.

>> למתכון: סלמון בתנור

מרק עוף

מרק צלול עם או בלי חתיכות עוף יכול להיות פתיח מעולה לכל ארוחה, ובוודאי לארוחת חג, שבה כולם עומדים להעמיס פי 2 מבכל ארוחת שישי סטנדרטית (אם לא יותר). את המרק הזה פשוט להכין (כן, פשוט. המדריך שלנו ייקח אתכם צעד אחר צעד), ואפשר לגוון עם ההגשה שלו – בחרו אם להוסיף קניידלך או שקדי מרק כשרים לפסח, או להסתפק במצה.

>> למתכון: מרק עוף

מרק עוף (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
מרק עוף כמו של אמא | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

חריימה

לפני שמתעוררות פה מריבות - מתכון החריימה הזה לוקח מכאן ומכאן, ולא מתחייב לשום עדה או תת עדה, כך שכל הוויכוחים מיותרים. מדובר במתכון פשוט מאוד ומוצלח מאוד למנת הדג הפותחת, שמשלב כמה אסכולות ומנפק מנה לא חריפה מדי לכל הרגישים לעקצוצים, כך שאפשר להגיש ממנה ללא חשש.

>> למתכון: חריימה מנצח

עוף בשום ופפריקה

לגזור ולשמור: את המתכון הזה לעוף בתנור אתם כנראה תאמצו לחיים. הכנו לכם פה מדריך מצולם של כל אחד משלבי ההכנה, כולל תיאורים מדויקים שבמדויקים, שלא ישאירו מקום לספקות לגבי חיתוכים או כמויות. אז בבקשה: הנה כל מה שאתם חייבים לעשות כשאתם מכינים עוף בתנור. מי שזאת תהיה הפעם הראשונה שלו, מזל טוב וברוך הבא למועדון.

>> למתכון: מדריך מצולם להכנת עוף בתנור

עוף בתנור מוכן (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
מנת הבית | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

ירקות בתנור

אף שולחן חג או שולחן שישי לא שלם בלי קדירה יפה של ירק צלוי (ועדיף ירקות צלויים, ברבים. אנחנו בעד שפע כשזה נוגע לירקות), וזה לא רק לטובת אורחים צמחונים או טבעונים - לכל אחד ואחת מגיעה מנה של ירקות שהתרככו בתנור וספגו טעמים והשחמה טובה. ומה החלק הכי טוב? כמו שהבטחנו, זה סופר קל להכנה.

>> למתכון: מתכון מנצח לירקות בתנור

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
כל שולחן חייב כזה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

סלט קינואה הכי טעים שיש

הרבה אנשים משום מה פחות מתחברים לטעם של קינואה, אבל חוץ מזה שהיא מאוד בריאה – אם יודעים מה לשדך לה, כמו במקרה של הסלט הזה, היא הכי כיפית בעולם ולא סותמת או מכבידה. כשמשלבים סלט בארוחה רבת מנות, חשוב שהוא יהיה מרענן וקליל, והסלט הזה בול מה שאתם צריכים על השולחן.

>> למתכון: סלט קינואה הכי טעים שיש

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלט שהוא ארוחה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

גולאש עם תפוחי אדמה

אוקיי, אנחנו באמת צריכים להסביר מעבר לכותרת? מתכון מעולה של אורלי פלאי, שלבדו סוגר חצי ארוחת חג, פלוס כל ההסברים שצריך בשביל להצליח על הפעם הראשונה. 

>> למתכון: גולאש עם תפוחי אדמה

גולאש (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
הקרדיט על הגולאש הזה יכול להיות שלכם! | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ככה תכינו צלי

אחרי העוף בתנור, העוף במרק והחריימה – הגיע הזמן להוציא את התותחים הכבדים ולהניח את הצלי היפה שלכם על השולחן. רגע, איך צלי, מה צלי? או, גם פה יש לנו בשבילכם מדריך מפורט שמתחיל באיזה נתח לקנות, עם אילו ירקות לבשל אותו ואיך בדיוק לתבל. תעקבו אחריו ולא תפספסו.

>> למתכון: מדריך להכנת צלי

צלי - המרכיבים (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
כל מה שאתם צריכים | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

אורז חגיגי

בפחות מחצי שעה תוכלו להרים את התבשיל המהמם הזה. בשביל אורחים צמחונים הוא יכול לעבוד בתור מנה עיקרית, ועבור האחרים הוא יכול לשמש כאחלה של תוספת. פלפלים, ברוקולי והרבה הרבה בצל, מה יותר מזה אורז צריך?

>>למתכון: אורז חגיגי

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
מחר זה יהיה עוד יותר טעים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קציצות עוף עם חומוס וירקות 

נכון, לקציצת אין הילה חגיגית במיוחד, למעשה - מדובר במלכות ארוחות הצהריים. אז מה להן ולשולחן החג, אתם שואלים? ובכן, יש לנו שתי תשובות: הראשונה היא שאורז יהיה על שולחן החג בצורה זו או אחרת, ואין ליווי הולם יותר לאורז מאשר קציצות טובות. השנייה היא שיש סיבה טובה שקציצות נחשבות למאכל יומיומי, והיא שקשה לפספס איתן. אם אתם לא בשלנים טובים במיוחד - אנחנו ממליצים ללכת על בטוח. בחרנו עבורכם קציצות נהדרות של פסקל פרץ-רובין, ותאמינו לנו שאין אחד בשולחן שיוותר עליהן. 

>> למתכון: קציצות עוף עם חומוס וירקות

קציצות עוף עם חומוס וירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
תמיד באות טוב. קציצות עוף עם חומוס וירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

כדורי רפאלו ב-4 מרכיבים

אפס עבודה, ארבעה מרכיבים ואלוהים, כמה רושם הם עושים: מתכון מעולה ופשוט (באמת שיותר פשוט מזה - אין), לכדורי רפאלו עם שוקולד לבן וקוקוס. ככה גונבים את ההצגה. 

>> למתכון: כדורי רפאלו ב-4 מרכיבים

כדורי הרפאלו של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי הרפאלו של רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

עוגת שוקולד ושקדים לפסח

פסח הוא חגם של האגוזים והשקדים, שזה אומנם נחמד, אבל משמח שבעתיים כשמצרפים גם שוקולד לסיפור. העוגה הזו היא באמת הכי פשוטה שיש, ואם הכל יתקתק כשורה - והכל יתקתק כשורה - אתם הולכים לאמץ אותה גם לחגים האחרים.

>>למתכון: עוגת שוקולד ושקדים לפסח

עוגת שוקולד ושקדים לפסח (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
תנו לנו כזאת ליד כל כוס קפה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב