הדבר הכי חשוב בארוחה מפסקת הוא שתהיה משביעה. אם היא יכולה על הדרך להיות מזינה, טעימה להפליא ואסתטית כמו במסעדת גורמה זה כמובן מבורך – אבל לפני יממה שלמה של רעב רק דבר אחד אנחנו חייבים: שמה שאנחנו כבר אוכלים יישאר לנו בבטן הרבה הרבה זמן.

אז איך פסטה יכולה לתפקד בהקשר הזה? התשובה היא טוב מאוד, תודה. התזונאית ד"ר מאיה רוזמן מספרת שפסטה היא מהמזונות שנחשבים הכי משביעים לטווח הארוך, שכן הפירוק והעיכול שלה מתרחשים באיטיות. יותר מזה, אפשר למקסם את אפקט ההשבעה לטווח ארוך שלה בדרך מאוד פשוטה: מכיוון שככל שהיא מבושלת יותר היא קלה יותר לעיכול – חשוב להקפיד לבשל אותה רק עד דרגת אל דנטה. חוץ מזה, כשאתם עומדים מול מדף הפסטות בסופר ומתלבטים בין הצורות, מוטב שתבחרו בספגטי, שכן הוא דחוס יותר מסוגי הפסטה האחרים, ומכאן גם משביע יותר.

ומה עם תפוחי אדמה ואורז?

ד"ר רוזמן לא עושה איפה ואיפה, ומסבירה שמבחינת ויטמינים, סיבים תזונתיים וקלוריות הפסטה, האורז והתפודים מאוד מאוד דומים. בכולם יש בסביבות ה-150 קלוריות לכוס (אחרי בישול). אבל מה לעשות, מבחינת זמן עיכול ותחושת שובע – הפסטה עדיין מנצחת.

>> לכל מתכוני הפסטה שלנו