עוף אדום עם בצל

זה המתכון הראשון של ענת אלישע שעלה אצלנו, ולכן אנחנו נוטים לו חסד מיוחד, כי מאז היא הפכה לחלק בלתי נפרד מהמדור הזה עם מתכונים מעולים שמכינים בעשר דקות עבודה בלבד. מתכון הבכורה שלה היה לעוף פיקנטי בתנור עם קרם קוקוס והרבה בצל, כזה שעל הרוטב שלו אפשר להתענג שבת שלמה ועדיין לא לסיים.

מתכון לעוף אדום עם בצל

עוף אדום עם בצל (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
עוף אדום עם בצל | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז עננים

התלבטנו מה האורז שהכי מתאים לארוחה הזאת, רצינו להתחכם עם מנה קצת יותר מיוחדת, אבל בסופו של דבר הבנו שזה פשוט חבל. עם הרוטב של העוף הזה צריך את האורז הכי בסיסי, הכי נקי, שיאפשר לו לזרוח. המתכון של אליטה אופק הוא בדיוק כזה - אומנם פשוט אורז לבן, אבל עם איכויות של ענן על המזלג.

מתכון לאורז עננים

סלט קינואה וכרובית צלויה

אז אורז שילווה את העוף יש לנו, אבל אנחנו לא מסתפקים בזה. התוספת השנייה שלנו לארוחת השבת משלבת גם קינואה, גם כרובית צלויה - מהאהבות הגדולות שלנו בחיים שפשוט לא עוברות עם השנים - וגם ירקות טריים. סלט קליל וכיפי, שיש בו את כל מה שצריך בכל ביס מחדש.

מתכון לסלט קינואה וכרובית צלויה

סלט קינואה וכרובית צלויה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט קינואה וכרובית צלויה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

עוגת סולת תפוזים

עוגת סולת עם מיץ תפוזים היא קלאסיקה אצל המון משפחות, ואיפה שעדיין לא - זה כנראה רק כי לא טעמו את האחת הנכונה עדיין. קל קל, מהיר מהיר.

מתכון לעוגת סולת תפוזים

שבת שלום!