עלי גפן ממולאים

זוכרים את חן ואלון, שהשתתפו בעונה הראשונה של "בייק אוף" אבל מאז בכלל הוכיחו את עצמם כסמכות בלתי מעורערת של בישול ביתי מעולה? אז המתכון הזה הוא שלהם, והיד הקטנה והמתוקה בתמונה היא של הבן הבכור שלהם, בארי. את עלי הגפן הם מסדרים על פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה, ואת הסיר הזה הם מבשלים בין שעתיים לארבע שעות, ואתם יכולים רק לנחש את הטעם העמוק והנדיר שמתקבל. אגב, אין בעיה להכין עם עלי גפן משומרים.

>> למתכון: עלי גפן ממולאים

>> עוד תפריטים לארוחות שבת

סלמון ירקות צלויים יוגב ירוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלמון ירקות צלויים יוגב ירוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלמון וירקות בתבנית אחת

ביום שאינו שבת, המתכון הזה עצמו מספיק כארוחה שלמה. דג, תפוחי אדמה, ירקות - יש כאן את כל מה שצריך כדי לשבוע על הצד הטעים ביותר, אבל מה לעשות שמארוחות שישי מצפים להצפה של מנות? מי אנחנו שנשנה את הסטנדרטים? בקיצור, מדובר במנה ראשונה מושלמת, שהבעיה היחידה איתה היא שיחד עם עלי הגפן - יש מצב שהיא תשביע את כל הנוכחים בטרם עת.

>> למתכון: סלמון וירקות בתבנית אחת

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון) (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צלי בקר ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

צלי בקר בסגנון צרפתי

למי פונים כשרוצים מתכון מעולה, לא סתם טוב, לצלי בקר? למטבח הצרפתי כמובן! אז הם יכולים להמשיך לקרוא לזה "ביף בורגיניון" עד מחר - בשבילנו זה לנצח יהיה צלי בקר, ועוד אחד הטובים שבהם. מבשלים בשר (כתף או שריר) עם יין, ירקות שורש ועשבי תיבול - ונהנים ממנה עיקרית ברמה אחרת. רוצים לפצח את הגנום של צלי הבקר לתמיד? קראו את המדריך בתחילת המתכון.

>> למתכון: צלי בקר בסגנון צרפתי

עוף ברוטב אפונה, תפוח אדמה ועשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף ברוטב אפונה, תפוח אדמה ועשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף ברוטב אפונה ותפוחי אדמה

הרגע אכלנו בקר, בשביל מה צריך גם עוף? גם אנחנו שואלים את עצמנו את השאלה הזאת הרבה פעמים, אבל המציאות היא ששתי מנות עיקריות זה פשוט יותר כיף מאחת, ושלא לפרוטוקול אנחנו אפילו מוכנים להודות שכשמזמינים אותנו לשבת ומכינים רק עיקרית אחת - משהו בנו מתאכזב. עוף בסיר, שמתבשל עם אפונה ופלחי תפוחי אדמה - הכי בסיסי, הכי טעים, לילדים ובכלל.

>> למתכון: עוף ברוטב אפונה ותפוחי אדמה

על האש טבעוני, סלט חצילים (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
על האש טבעוני, סלט חצילים | צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

סלט חצילים בטחינה

סלט שהוא קלאסיקה. אין פה הרבה - רק חציל קלוי, טחינה, שום, שמן זית ולימון - אבל אל תטעו בו, לא מדובר בסלט תמים. מתכון מתוך הבלוג הטבעוני המוצלח לא על החסה לבדה, שישדרג לכם את הארוחה כמו שרק קלאסיקות ותיקות וממזריות יכולות.

>> למתכון: סלט חצילים בטחינה

סלט עגבניות ושעועית לבנה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט עגבניות ושעועית לבנה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט שעועית לבנה

אהבה שלנו הסלט הזה. אם מעולם לא ניסיתם לערבב יחד שעועית בובס (מבושלת כמובן), עגבניות טריות, בצל סגול, כוסברה, שמן זית וקצת בלסמי - מצפה לכם חוויית למידה מענגת מאין כמוה. אנחנו ממליצים להכפיל כמויות מראש. אפשר להגיש את הסלט עם קרעי פיתה וסומאק, אנחנו מרגישים שאין באמת צורך בעוד פחמימות בארוחה הזאת, אבל החלטה שלכם.

>> למתכון: סלט שעועית לבנה

סלט פירות עם ג'ינג'ר (צילום: בועז לביא, ifeel)
סלט פירות | צילום: בועז לביא, ifeel

סלט פירות עם טוויסט

יש משפחות שסלט פירות נחשב אצלן באסה של קינוח. אנחנו מודעים לזה. אבל אנחנו גם מודעים לעובדה שעם כל הרצון הטוב, אחרי ארוחה כזאת אין באמת מקום לשום דבר אחר. כדי שבכל זאת תרגישו שדפקתם את המערכת שדרגנו לכם את הסלט עם קצת ג'ינג'ר מסוכר, שיכניס לו עניין ועוד מתיקות. נשמע משונה? זה משונה, אבל בקטע טוב. 

>> למתכון: סלט פירות עם טוויסט