עוף

המנה העיקרית של הארוחה עושה מחזה עוף את אחד הדברים הכי כיפיים שאפשר לעשות ממנו - רצועות שמשכשכות במרינדה אסייתית טעימה לאללה שמקפיצים עם ירקות בזריזות. לירקות מתווספים אגוזי קשיו ושקדים לקצת קראנץ' ובצל ירוק, ולרגע מתוק חיים בסרט מסעדה סינית בבית.

>> למתכון: נתחי עוף מוקפצים עם סילאן, ג'ינג'ר, שקדים וקשיו

נתחי עוף מוקפצים (צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

אורז

שבוע שעבר עשינו אורז בתנור, ואת האורז של השבוע נכין לפי התורה של עז תלם, שמסביר בדיוק איזה טיפול כדאי להעניק לכל סוג אורז. למה? כדי שתוכלו אתם בעצמכם להחליט איזה אורז לשדך לעוף. ואם לא רוצים להסתבך, תמיד אפשר לחזור למתכון הישן והטוב זה

>> כללי הברזל להכנת אורז

סיר אורז (צילום: Africa Studio, shutterstock)
סיר אורז | צילום: Africa Studio, shutterstock

קציצות

בגלל שאנחנו בכל זאת מעדיפים את הקציצות שלנו טעימות במקסימום - כן, הן מטוגנות. נכון שאפשר להכין יופי של קציצות אפויות, ושלפעמים באייר-פריי זה יוצא ממש ממש קרוב לדבר האמיתי, אבל קשה להתווכח עם העובדה שקציצות מטוגנות יוצאות הכי טעימות. אבל למרות הטיגון - הקציצות הזהובות והיפות האלה ממולאות בכל טוב: גם עדשים אדומות, גם ברוקולי, קצת זרעי כוסברה ורק חצי כוס פירורי לחם. אז כן, אולי הן מטוגנות אבל גם מזינות מאוד וטעימות בטירוף.

>> למתכון: קציצות ברוקולי ועדשים אדומות

קציצות ברוקולי ועדשים כתומות  (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
קציצות ברוקולי ועדשים כתומות | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

טחינה ירוקה

בכנות, אנחנו יכולים גם להסתפק בטחינה חלקה בלי שום תוספת - ללא מלח אפילו - עד כדי כך אנחנו אוהבים טחינה טובה. אבל הגרסה הזאת לטחינה ירוקה משדרגת את הקציצות מלמעלה בכמה רמות. מומלץ ביותר.

>> למתכון: טחינה ירוקה, עסיסית, חמוצה, ירוקה וטעימה

רוגלך ביתיים

לא יקרה כלום אם פעם אחת תוותרו על הרוגלך האהובים עליכם לשישי ותנסו להכין בעצמכם. הסירופ אולי פחות דביק וזה קצת אחר, אבל כמה סיפוק תרגישו, אלוהים. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למילוי השוקולד ולקבל רוגלך שוקולד-אגוזים, ובבקשה על תוותרו על זיגוג הסוכר ששומר עליהם עסיסיים ורכים.

>> למתכון: רוגלך שוקולד ביתיים

רוגלעך שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל