סופריטו קבב

מצד אחד, לא מדובר במתכון מהיר. ממש לא. הוא דורש להכין קבבים ולצלות אותם, לטגן תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי (לא מתחברים? אפשר להסתפק בתפודים), ואז עוד לאחד את כל המרכיבים לבישול משותף ולא קצר. זה דורש עבודה, זה לוקח זמן, אנחנו מבינים שזה עלול להרתיע. מצד שני, מרגע שהסיר הזה על האש - אפשר לומר שארוחת השבת שלכם מוכנה. סלט קטן וקינוח והעסק גמור.

סופריטו קבב של רותי רוסו

סופריטו רותי רוסו  (צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים)
סופריטו קבבים עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי | צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים

סלט שורשים

עם כמה שהמנה הקודמת מעולה - והיא מעולה! - לא לאזן אותה בסלט חמצמץ זה פשוט פשע. איזה סלט? אפשר סתם ירקות עם שמן זית ולימון, ואפשר את סלט השורשים הזה, שהוא המרענן הרשמי שלנו כבר כמה חודשים טובים. 

סלט שורשים

סלט שורשים חובה (צילום: הדר אליאס, mako אוכל)
סלט שורשים חובה | צילום: הדר אליאס, mako אוכל

רולדת לוטוס פרווה

השבוע היה לנו מאוד ברור שאנחנו מעוניינים - כמעט צריכים - לסיים את ארוחת השבת בקינוח שהוא גם רך ונימוח וגם קצפתי, ולכן בחרנו ברולדה. במתכון הזה הטעם לוקח חזק לכיוון הלוטוס, והקצפת אינה עשויה משמנת מתוקה אלא מקרם קוקוס מקורר היטב. פתרון מעולה לקינוחים פרווה. 

רולדת לוטוס פרווה

שבת שלום.