אוכל
אוכל
סלטים לשבת

סלט תפוחי אדמה וביצים

להכין סלט תפוחי אדמה טוב זה לא עניין של מה בכך. תראו את חיים כהן - הוא קודם מבשל את התפודים, אז אופה ורק אז מכניס לסלט, עם ביצים במרקם מושלם וירקות פריכים

|mako אוכל| פורסם09:00
פסח, חיים כהן במטבח - סלט תפוחי אדמה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.3310reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אחרי בישול תפוחי האדמה אני אוהב לתת להם עוד קצת זמן בתנור, בחום גבוה. ככה הם מקבלים קליפה חומה קצת קריספית, וטעם נפלא של אש שבדרך כלל אין בסלטי תפוחי אדמה.

המצרכים (6 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 6 ביצים
  • בצל סגול, פרוס לטבעות דקות
  • 6 צנוניות, פרוסות דק
  • מעט סלרי אמריקאי, קצוץ
  • בצל ירוק, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רבע כוס שמן זית (או שמן אחר שמועדף לתיבול)
  • לימון

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במי מלח עד שהם כמעט רכים (כ-50 דקות).

>> מתכונים לראש השנה

2מחממים תנור ל-200-210 מעלות. מעבירים את תפוחי האדמה לתנור לאפייה של כ-20 דקות.

3מכסים את הביצים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 7 וחצי דקות ומעבירים למי קרח (כך החלמון יגיע למרקם המושלם).

4מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ

5מקלפים את הביצים, חוצים כל אחת לשניים וקוצצים כל חצי בנפרד.

6מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל, הצנונית, הסלרי והבצל הירוק. את הביצה אפשר לערבב פנימה או להגיש בצד. מתבלים בהרבה שמן זית, מלח ופלפל שחור, ומסיימים בזילוף של מיץ לימון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il