אוכל
אוכל
סלטים לשבת

סלט עגבניות טריות ומבושלות

יודעים מה יש בסלט הזה? שיק, ובכמויות. בליל הסדר האחרון הוא כיכב אצלנו, וזכה לכל כך הרבה תשבחות שלא היה לנו נעים להודות שהוא בעצם די פשוט. כן, העגבניות נחלקות לשניים, אבל בואו, זה לא באמת מסובך

|"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"| פורסם00:38
סלט עגבניות, רון יוחננוב (צילום: נמרוד סונדרס,
צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 3 סלסילות (750 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 8 שיני שום שלמות
  • ענף תימין
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כוס (50 גרם) צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1מחממים את תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2שמים בקערה מחצית מהעגבניות. מוסיפים את שמן הזית, שיני השום והתימין, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מעבירים לתבנית.

3אופים כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות.

4מעבירים את העגבניות, ללא הנוזלים שבתבנית, לכלי אחסון. קולפים וקוצצים את שיני השום האפויות, ומוסיפים לקופסת העגבניות. מצננים במקרר שעה.

5מנקזים את הנוזלים מהתבנית לצנצנת או לקערית נפרדת ושומרים בצד עד השימוש.

6הרכבת הסלט: שמים בקערה בינונית את העגבניות הטריות, העגבניות האפויות, השום הקצוץ והנוזלים שנקוו בתבנית. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מפזרים את הצנוברים. מגישים.

המתכון מתוך "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". 139 שקלים (במבצע: 99 שקלים).לרכישת הספר

תגיות:עגבניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il