אוכל
אוכל

תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש

תבשיל גלילי עשיר שהוא ארוחה שלמה, בפחות מחצי שעה עבודה

|אוכל של אמא, הוצאת כתר| פורסם18:27
תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
Rating:4.843reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כרעיים קטנות מעוף טרי
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 10 גבעולי מנגולד (החלק הירוק בלבד), חתוכים לרצועות
  • 4 גבעולי סלרי אמריקני, קצוצים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות בורגול גס, שטוף
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 2 כפות לימון כבוש, קצוץ
  • 3 כוסות מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.

2מוסיפים לסיר את הבצל, השום, המנגולד, הסלרי ושני סוגי הפלפלים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ובפלפל אנגלי. מוסיפים את הלימון הכבוש.

3מחזירים לסיר את הכרעיים, מתבלים שוב במלח ופלפל שחור. יוצקים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה. מגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il