
סיר אורז נפלא עם פרגיותאם גם אתם, כמונו, התחלתם את השבוע עם אנרגיות של קיפוד דרוס, הרשו לנו להזכיר לכם את המתכון הזה, של לייזה פאנלים. נכון, החיים עדיין יהיו קשים ועמוסים, אבל לפחות תהיה ארוחה טעימה על השולחןלייזה פאנלים|"קל, קל, קל", הוצאת מודן| פורסם09/11/2007:11 ![]() צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן |
המצרכים (6 מנות):לתערובת הפרגיות:
לסיר:
אופן ההכנה:1נערבב היטב את הפרגיות עם הרסק, שמן הזית, השום, התבלינים, והלימון וניתן לטעמים להיספג ובינתיים נמשיך בהכנות. 2בסיר שטוח נלהיט את השמן עם הבצל, נוסיף את הסוכר החום, הפלפל השחור וכפית מלח, ונטגן כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל יזהיב יפה. 3נוסיף למחול הבצלים את הגזרים המגוררים, נכסה ונבשל 10 דקות על להבה קטנה; מדי פעם נערבב עד שהבצלים והגזרים יצטמצמו ויהפכו לשחומים. 4נוסיף לסיר הלוהט את תערובת הפרגיות, נערבב היטב, ונשחים מכל הצדדים כ-10 דקות. 5נסנן את האורז הבסמטי, נוסיף לסיר ונערבב. נוסיף את החומוס, הכוסברה ועוד כפית מלח ונערבב. 6נוסיף לסיר מים, כך שיכסו את תערובת האורז והפרגיות בסנטימטר ונביא לרתיחה. נכסה, ונבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות. נכבה. נשאיר על כיריים חמימות עוד 20 דקות ונגיש. המתכון מתוךהספר "קל קל קל" של לייזה פאנליםבהוצאת מודן תגיות:פרגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |