מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות בקר עם מנגולד וסלק

קציצות סגולות-ירוקות עם ארוחה שלמה בפנים. בשר, ירקות ואפילו האורז כבר בפנים

|mako אוכל| פורסם15:04
קציצות בקר עם מנגולד וסלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • מעט שמן, לטיגון
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/3 כפית כמון
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מ-1/2 לימון (לא חובה)

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 סלק בוואקום, מגורר
  • 3 כפות קוואקר
  • 3 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן), קצוצים דק
  • חצי כוס אורז
  • 1/3 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומוסיפים כוס מים חמים.

2מערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב הרותח.

3מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה. ומגישים עם רבעי לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il