אוכל
אוכל

כרובית אפויה במילוי בשמל אגוזים

אחרי שלמדנו ליהנות הנאה עמוקה מכרובית שלמה בתנור - הגיע הזמן לקחת את היופי הזה צעד אחד קדימה. קבלו את הדור הבא של הכרוביות האפויות: כרובית במילוי קרם בשמל ואגוזים, שנחשף רק בהגשה

|mako אוכל| פורסם07:07
Rating:3.731reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • כרובית בינונית
  • מעט שמן זית או חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור

לבשמל:

  • 20 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 20 גרם קמח (2 כפות)
  • 500 מ"ל חלב
  • חצי כוס תערובת אגוזים קצוצה דק (אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וצנוברים)
  • 1 חלמון

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה בסיר קטן. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים את הקמח וממשכים לערבב כדקה-שתיים, לקבלת רביכה.

2מוסיפים את החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה, וממשיכים לבשל על להבה בינונית עד להסמכה, כ-3 דקות.

3מוסיפים את האגוזים ואת החלמון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף.

4במקביל מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. חולטים כרובית בינונית כ-10 דקות. מוציאים ומניחים לסינון.

5מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הכרובית עם הגזע כלפי מעלה על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט. ממלאים את החריצים בבשמל עד כמה שניתן. הופכים את הכרובית ומורחים מבחוץ בבשמל שנשאר (לחלופין, אפשר לשמן אותה מבחוץ במעט שמן זית או חמאה). אופים 30 דקות, עד להזהבה.

6מגישים עם סלט חסה רענן (פורסים דק תפוח ירוק חמצמץ, מערבבים עם טבעות בצל סגול ועלי חסה עדינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל).

>> בשבוע שעבר למדנו מנוף מה זה מנדי

>> והנה משלוח המנות הכי יפה שאתם יכולים להכין לבד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il