אוכל
אוכל

טנזייה עם בשר

את הטנזייה המרוקאית אפשר להכין עם או בלי בשר (ברור שהלכנו על עם), ולהגיש על קוסקוס או אורז (ברור שאורז) - כך או כך, היא תישאר חגיגית, עשירה, מתקתקה ומשביעה בטירוף. מילה שלנו, במרוקו לא יכינו לכם כזו

|mako אוכל| פורסם10:14
Rating:4.561reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לאורז:

  • 1 כוס אורז פרסי
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית קינמון
  • 2 כוסות מים רותחים

לטנזייה:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כפית בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 300 גרם אנטרקוט
  • חצי כוס שקדים
  • 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1 כוס משמש מיובש
  • חצי כוס חמוציות
  • 3 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1האורז: מטגנים את האורז בסיר עמוק תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים שוב. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. משאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.

2הטנזייה: פורסים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים בהרט, קינמון, כורכום ומלח ומערבבים.

3חותכים את האנטרקוט לקוביות קטנות ומוסיפים אותו, את השקדים ואת הפירות היבשים. מכסים במים ומביאים לרתיחה.

4מוסיפים את הסילאן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שחלק ניכר מהנוזלים מצטמצם.

5מגישים את הטנזייה מעל האורז.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il