שניצל כשר לפסח

מכירים את הבתים שבהם איך שמגיע פסח השניצלים מקבלים טעם של קמח מצה? אז אצלנו זה לא קורה, כי אנחנו את פירורי הלחם לא מחליפים בקמח מצה אלא במשהו הרבה יותר מגניב, פריך וטעים, כפי שלמדנו מהבלוגרית מיס פטל. מזהים?

מתכון: שניצל כשר לפסח

עוף בלימון וג'ינג'ר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עוף בלימון וג'ינג'ר | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוף בלימון וג'ינג'ר

ועוד חזה עוף אחד: לכל מי שמכור לעוף בלימון של המסעדות האסייתיות - קבלו גרסה שפויה ומעודנת שלו, עם הרבה פחות סוכר, ועוד גיוון מבורך בדמות ג'ינג'ר ועלי מרווה.  

מתכון: עוף בלימון וג'ינג'ר

סלט קינואה וכרובית צלויה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט קינואה וכרובית צלויה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט קינואה וכרובית צלויה

מתכון אחרון צמחוני וקליל יותר, ועדיין טעים ומשביע וממלא את הבטן בשמחה. המתכון הזה, של רותם ליברזון, מציע שילוב של קינואה מבושלת (שהיא נכס גם קולינרי וגם תזונתי), כרובית צלויה וכמה ירקות חיים. את כל זה מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומקבלים אסופה של טעמים ומרקמים שעוזרת להתניע שבוע לא פשוט בכלל.

מתכון: סלט קינואה וכרובית צלויה

 שבוע שקט.