אוכל
אוכל

פוקצ'ה שקשוקה

נכון ששקשוקה חייבת לבוא עם בצק ליד? אז הנה פתרון גאוני, טעים ומרשים שמשלב מראש את השקשוקה והפחמימה לכדי מנה אחת מופלאה. הקושי הגדול: לחכות שתתקרר טיפה לפני שמתנפלים

|mako אוכל| פורסם15:05
Rating:4.580reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק (חומרים ל-2 פוקצ'ות):

  • 1 קילו קמח פוקצ'ה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 700 מ"ל (טיפה פחות מ-3 כוסות) מים חמימים
  • 1 כף מלח
  • חצי כוס שמן זית

לשקשוקה:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 8 שיני שום, קצוצות
  • 1 קילו עגבניות, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פלפלצ'ומה
  • 1 כפית כמון
  • רבע כפית קימל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 12-14 ביצים

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומים למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול. אל דאגה, בהתחלה הבצק מתפרק, אבל בהמשך הערבול הוא מתאחד מחדש.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים אותה בניילון. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח שעה. מוציאים את האוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים עוד שעה. חוצים את הבצק, מוציאים אוויר שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.

3מטגנים בסיר רחב את הפלפל החריף והשום עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומאדים מהן את הנוזלים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים רסק, פלפלצ'ומה, כמון, קימל, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך לאזן חמיצות, מוסיפים מעט סוכר.

4שעה לפני שמתחילים באפייה מחממים תנור לחום מקסימלי (אם ברשותכם לבנת אפייה, זאת הזדמנות מצוינת להשתמש בה).

>> כל המתכונים לשבועות

>> מתכונים לעוגות גבינה

5משטחים חלק אחד של הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצרים גומחות לפי מספר הביצים, ויוצקים לתוך כל גומחה רבע כוס רוטב שקשוקה.

פוקצ'ת שקשוקהגומחה לכל ביצה|צילום: בבושקה הפקות

6אופים 12 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוסיפים חלמון לכל קן של שקשוקה, זולפים טיפה שמן זית ואופים 7-5 דקות נוספות, או עד שהביצים עשויות לטעמכם. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il