שם: אסף דיי

גיל: 41

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 3.1.1980

מצב משפחתי: רווק

מקצוע: ארט דיירקטור

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: asafday

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

1. אני אוהב אוכל של מטוסים ומנות חמות.
2. אני לא אוהב לבשל לעצמי, והמטבח שלי בדירה משמש בתור חדר אחסון.
3. יש לי חיבה לא מוסברת לפאות.
4. אני נרדם כל לילה ליד נר.
5. לפני ארבע שנים עשיתי את הקעקוע הראשון שלי, ונכון לרגע זה יש לי 15 קעקועים.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
הייתי רוצה לעשות ארוחת פיוס זוגית לזהבה בן ואתי לוי.

מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
כשהייתי קטן הכנתי עוגת יום הולדת לאמא שלי שהייתה מורכבת מקורנפלקס, חלב, ביצים ושוקולד שאפיתי בתנור. יצאה חביתת שוקולד במקום עוגה, אבל אמא שלי אכלה הכל בחיוך.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אירחתי ארוחה גדולה והכנתי סיר ממולאים שתכננתי להפוך באופן מרשים מול כולם, כולם ציפו וצלמו בסמארטפונים, ובסוף נדבקו לי הממולאים לתחתית ולא התהפכו.

מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
חלקי פנים וביצים קשות.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
ג'ינג'ר, זרעי כוסברה וקמח.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעיניך?
מכתש ועלי.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להכין סטרטר לבצק - לערבב את השמרים עם מים חמים וסוכר, ולתת לשמרים לתסוס לפני שמערבבים אותם עם כל שאר מרכיבי הלחם.

מה הטריק שלך במטבח שאתה לא יכול בלעדיו?
לכתוש תבלינים וזרעים במכתש ועלי ולהשתמש בהמון עשבי תיבול טריים.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, אתה זוכר במיוחד ולוקח איתך להמשך?
אייל שני אמר שסלט הבמיה הממולאת שלי מרגיש כמו חווית שיפודים ישראלית.

מהי מנת הדגל שלך?
קציצות דגים ודגים באופן כללי.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
מרק אסקרגו (חלזונות) - לא טעים.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
אני יכול לאכול ארוחת ילדים במקדונלד'ס בכל שעה ביום.