אם יש משהו אחד שכולם אבל כולם עושים בשנה האחרונה הרבה יותר (מלבד לעטות מסכות) – זה לבשל. כן, גם הרווקים וגם ההורים, האנשים בעלי הניסיון ואלה שהכירו עד היום רק את מקרר הקפואים בסופר, עכשיו כולם מבשלים. העובדה שעולם הבישול קיבל אליו בבת אחת כל כך הרבה מצטרפות ומצטרפים חדשות וחדשים, אומרת שגם במדפי הסופר התעוררה פתאום סקרנות עצומה. ואם כבר דברים שכולנו עושים יותר לאחרונה, אז לשמור על הבריאות שלנו בוודאי מופיע בראש הרשימה.

לאיפה כל זה מוביל? ובכן, אל מחלקת הירקות כמובן, אין ספק שירקות הם אחת מאבני היסוד. בין אם מדובר בגידולים הידרופוניים (על מצע מורם מהקרקע), פטריות בכל הצורות ועגבניות שרי ייחודיות – את הכול תוכלו למצוא בסניף השופרסל הקרוב לביתכם. אנחנו כאן כדי לתת לכם עוד מידע על הגידולים האלה, לדבר על היתרונות הבריאותיים שלהם ולהציע לכם דרכים לשלב אותם בארוחה הבאה שלכם.

חסה סלנובה בגידול הידרופוני

חשבתם שחסה היא עלה לא סקסי? זה רק בגלל שעדיין לא נתקלתם בחסה הנכונה. כן, זה מצחיק להתפעל ככה מחסה, אבל אם כבר יצא לכם להיתקל בחסת סלנובה הידרופונית בסופר, כבר הבנתם שמדובר בסיפור קצת אחר. עלי הסלנובה באים בצורת פרח עגול בגוון ירוק רענן, ויש בהם פריכות ומתקתקות שלא תמצאו בחסה הרגילה. היתרון הגדול ביותר של הסלנובה שנמכרת בשופרסל, היא כך שהיא גדלה בצורה הידרופונית. הידרו מה? הידרופונית – שיטת גידול שמבוססת על מים וחומרים מזינים שלא מצריכה שום סוג של אדמה לגידול הצמח. מה שאומר שאין גם שום צורך בחומרי הדברה למיניהם מה שהופך את התוצר לבריא, נקי וגם טעים הרבה יותר.

פרט חשוב שאולי לא ידעתם על חסה (ועלי ירוקים בכלל) – מדובר באחד המקורות הטובים ביותר לצריכת סידן לגוף האדם. כן, בעוד שספיגת סידן ממוצרי החלב עומדת על כ-25% (תלוי באדם ובסוג החלב), ספיגת מחסות ועלים ירוקים יכולה לנוע בין 50%-60%, אם חושבים על העובדה שאין שום חומרי הדברה, מדובר במזון בריאות של ממש.

הסלנובה היא חסה שיכולה לבוא נהדר בכל סלט ירוק שאתם גם ככה אוהבים לאכול, אבל האמת שהיא כל כך טעימה ורעננה שהיא יכולה לשמש כנשנוש בפני עצמה. בנוסף, היא תבוא נהדר גם בסלט טונה, ביחד עם ביצה קשה וירקות קצוצים או סלט חסות ביחד עם גבינה כחולה ואגוזי מלך. העיקר שיהיה פרש.

חסה (צילום: shutterstock By Melica)
מדובר באחד המקורות הטובים ביותר לצריכת סידן לגוף האדם | צילום: shutterstock By Melica

עגבניות שרי לובלו

הלובלו הוא שם שכולנו מכירים אבל ממקום אחר לגמרי – חנויות הפארם, אך כשתטעמו את עגבניות השרי לובלו, תבינו בן רגע מדוע נבחר השם. העגבנייה המוארכת (היא בת למשפחת עגבניות התמר) התברכה בטעם מתוק מתוק, כזה שהופך אותה לכוכבת הרשמית של מדף העגבניות העמוס בסופר, ומסביר גם את הביקוש המטורף עבורה. העגבנייה מגיעה על האשכול ומכילה את כל הערכים התזונתיים שאתם מכירים מעגבניות אחרות – כולל נוגדי חיצון, חומצה פולית, וויטמינים רבים מסדרה B ועוד.

עגבניות הלובלו טעימות גם סתם ככה אך הן ישתלבו נהדר בכל סלט עגבניות שמכבד את עצמו, ביחד עם מנה טובה של בוראטה, בסלט יווני חתוך גס וגם על פוקצ'ה טרייה שתוכל לשאת את כל המיץ שניגר מן העגבניות.

סטייק פורטובלה (פטריית חורש גדולה לצלייה)

איך היה הנראה המטבח שלנו בלי פטריות? אנחנו אפילו לא רוצים לדמיין. תבשילים, מרקים, מנות בשריות או פסטה בשמנת ולא שכחנו גם את החומוס כמובן – בכולם מככבת הפטרייה. סטייק הפורטובלה הוא מקרה בפני עצמו, בזכות גודלה הענק והמרקם הבשרני, הפטרייה הזאת הופכת למנה כמעט בפני עצמה. יש באמת עשרות שימושים לסטייק הפורטובלה שגדל כמובן בישראל, אבל במטבחים הצמחוניים והטבעוניים הוא הופך לכוכב של ממש. מספיק לקחת את הפטרייה השטופה הישר מהאריזה, להעביר אותה אל הגריל ולתת לה צלייה קצרה. בתוספת של תיבול קל שבקלים, היא כבר מהווה תחליף צמחוני הולם למנה בשרית. כמובן שכיף מאוד למלא אותה בתערובת של גבינות ופטריות אחרות (שמפיניון למשל), ובתערובת טבעונית לגמרי של גבינת קשיו ואגוזים.

כמו כל סוגי הפטריות, גם סטייק הפורטובלה דל בקלוריות, טוב לבניית העצמות בזכות הסידן שבו ומכיל ויטמין D, חומצה פולית ומינרלים כמו סלניום, ברזל ואשלגן (בין היתר).

פטריות (צילום: shutterstock By Africa Studio)
משתלבות בסוגי מזון שונים ועשירות בערכים תזונתיים | צילום: shutterstock By Africa Studio

לקטי ירקות שטופים ומוכנים לאכילה

מכירים את הרגע הזה שפשוט בא לכם על ארוחת בריאות פשוטה וקלה להכנה, כזאת שאפילו לא צריך להדליק בשבילה את הכיריים? במחלקת הירקות של שופרסל תוכלו למצוא מגוון של לקטים שטופים, רעננים, מזינים מוכנים לאכילה ואורגנים לגמרי. כן, ממש לפתוח את השקית והופ אל הקערה. תמצאו שם חסת סלונובה שעל יתרונותיה כבר דיברנו, לקט יגינה (גזר, חסת אייסברג, עלי בייבי, סלק, מיזונה ועוד), עלי תרד בייבי ועוד. זה יכול לשמש כבסיס נהדר למילוי לבורקס תרד, בסיס לסלט קיסר שרק ממתין לרוטב הנכון או בסיס לסלט קיצי בליווי גבינה ופרוסת אפרסק או תפוח.

פטריות שי-מג'י 

הפטריות היפניות רק הולכות ותופסות תאוצה כאן בישראל, וכבר הרבה שנים שהן גם מגודלות כאן בצורה מצוינת ואורגנית בחוות תקוע. פטריות השי-מג'י העגולות הקטנות מגיעות לבנות או חומות ומחייבות בישול לפני האכילה, הן בסיס מדהים למגוון עצום של מנות: מוקפצים בסגנון אסייתי, מנות פסטה במגוון רטבים, ביחד עם ריזוטו או לצד פילה סלמון. באמת שאתם מוזמנת לתת לדמיון להתפרע.

אז בפעם הבאה שאתם חולפים ליד מחלקת הירקות, אנחנו ממליצים לכם לתת מבט מעמיק יותר על הירקות שעדיין לא ניסיתם, ולהבטיח לעצמכם ארוחות טעימות, מגוונות, עשירות בוויטמינים ודלות בקלוריות.