סוף השבוע. פתאום עולה גל ריח עוגת תפוחים, בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה כשהייתם קטנים. הגעגוע עולה, הבטן מקרקרת, ובעיקר בלוטות הטעם כמהות לפרוסה אחת שתזכיר לנו טעם של ילדות. הזיכרונות הכי חזקים שלנו מהעבר הם בעיקר זיכרונות של ריחות וטעמים, של מאכלים שאהבנו כשהיינו קטנים ושל ניחוחות בישולים שהיו מתפזרים בבית ההורים.

גמר מאסטר שף מתקרב והחמישייה האחרונה כבר מוכנה למשימה הבאה בניסיון להקסים את השופטים - ולעלות למרפסת. אבל עד אז, לפעמים מספיק מתכון אחד כדי לעורר בנו פרץ נוסטלגיה, שיעלה בנו את כל הזיכרונות היפים מפעם. אז אם גם אתם התגעגעתם לילדות ולבית, אתם רחוקים מאמא ואבא או סתם בא לכם שוב להרגיש צעירים - הנה כמה מתכונים שאתם יכולים להכין במינימום זמן ולקבל מקסימום טעם.

גם אם אתם עובדים רוב הזמן, מגדלים ילדים או סטודנטים עסוקים, את המתכונים האלה תוכלו להכין צ'יק צ'ק ולהפיג מהם את מירב ההנאה, כי אין יותר כיף מלגלות שעבדתם כל כך מעט בשביל מנה כל כך מעולה. מוכנים לזה?

עוגת תפוחים

העוגה המושלמת הזאת דורשת מינימום עבודה, אבל התוצאה? חלומית. לא רק שתוכלו לנשנש אותה עם הקפה של הבוקר או של אחר הצהריים, גם תוכלו להתרפק על זיכרונות העבר באמצעות הריח הנפלא שלה. אל תשכחו להשאיר לנו פרוסה, שגם אנחנו נהנה מכל הטוב הזה.

>> המתכון המלא לעוגת תפוחים

 

עוגת תפוחים ב-5 דקות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוגת תפוחים עם ניחוח נוסטלגי | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

רוגלך נוטלה

לפעמים זה נראה כל כך מסובך, אבל תתפלאו – את הרוגלך האלה כל כך פשוט להכין. עניין של כמה דקות עבודה, והתנור יעשה את כל השאר. המלצה שלנו: כדאי שתכינו כמות מספקת לשאר המשפחה, כי יש לנו הרגשה שברגע שהם ייצאו מהתנור, לא תוכלו לעמוד בפיתוי. הריח שיתפשט בכל הבית לא רק יסחף אחריו את האהובים שלכם, אלא גם ייתן לכם הרגשה חמימה של בית – וזו ההרגשה הכי טובה בעולם.

>> המתכון המלא לרוגלך נוטלה

רוגלך (צילום: By Dafna A.meron)
רוגלך נוטלה | צילום: By Dafna A.meron

שניצלונים עם ביסלי

אין יותר ישראלי משניצל, וכשהוא מגיע בציפוי ביסלי – אין יותר טוב מזה. לכל משפחה יש את אופן הכנת השניצל הייחודי שלה, וכל ילד וילדה בטוחים שהשניצל של אמא שלהם הכי טעים (ובצדק). לא משנה באיזו צורה, בשניצל אי אפשר לטעות, וכל ביס מקפיץ לנו זיכרון ילדות נוסף. הנה מתכון לשניצלונים עם ביסלי שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

>> המתכון המלא לשניצלונים עם ביסלי

שניצל ביסלי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שניצל ביסלי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שניצל וינאי וסלט עלים חריפים

גרסה נוספת ומשודרגת לשניצל שתרים את הארוחה שלכם שלב אחד למעלה, ששייכת למתמודדת מאסטר שף, איתיאלה היאט. למי שרוצה קסם של ציפוי פריך לבשר עגל, עסיסיות של טיגון וסלט חריף-חמוץ שמרענן את הכל - זה בדיוק בשבילכם, באותו זמן עבודה של שניצל רגיל. אנחנו התאהבנו, ואתם?

>> המתכון המלא לשניצל וינאי של איתיאלה היאט

שניצל וינאי - איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
שניצל וינאי | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

חלה

כמובן שאי אפשר לאכול שניצל בלי חלה, וחלה היא הסמל של יום שישי, של ביתיות, של משפחתיות ושל קדושה. אז הנה לפניכם מתכון מהיר לחלה טעימה, מיוחדת ואוורירית – ובזמן מינימלי של עבודה.

>> המתכון המלא לחלה מהירה

החלה המנצחת (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
החלה המנצחת ב-10 דקות עבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה פירורי לחם

המתכון הזה כל כך מהיר, שאולי תשכחו שהכנתם אותו ותרוצו להכין אותו שוב. פסטה היא אחת המנות הכי כיפיות לאכול, במיוחד שהיא קלה להכנה וכל כך משביעה – היא הפכה לאהובה במיוחד על משפחות ישראליות, שכל אחת נותנת לה גרסה משלה שהולכת איתה במשך שנים. הפעם, קבלו מתכון מקורי במיוחד לפסטה, בכלום זמן עבודה – אבל הטעם חלומי.

>> המתכון המלא לפסטה פירורי לחם

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פסטה פירורי לחם | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

עוף בשקית קוקי

כאן כבר הוצאנו את התותחים הכבדים. כמה פעמים ניסיתם לשחזר את המתכון של סבתא ולא הצלחתם? או התעצלתם להתחיל לבשל כי זה היה נראה כל כך ארוך ומסובך? לא עוד. קבלו מתכון לעוף בשקית קוקי, שלא תרצו להפסיק להכין, ויותר מזה – לא תרצו להפסיק לאכול. תתכוננו לריח הנפלא שייצא מהשקית ויעלה בכם זיכרונות נפלאים מהעבר.

>> המתכון המלא לעוף בשקית קוקי

עוף בשקית קוקי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף בשקית קוקי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

צלי בקר

צמד המילים "צלי" ו"בקר" תמיד מעלה קונוטציות של בישול ארוך ומייגע, שמצריך יום שלם של עבודה, ובסופו אפילו לא יודעים מה תהיה התוצאה. תמיד כשהסתכלנו על אמא או סבתא כשהן בישלו, עברה במוחנו המחשבה של "בחיים לא נצליח להגיע לרמה הזאת". אבל תתפלאו לגלות שבעצם זה לא כזה מסובך, והמתכון הזה דורש מכם במקסימום רבע שעה של עבודה. בסוף התהליך – תקבלו נתח בשר נימוח בפה שיגרוף אינספור מחמאות. אבל, חשוב שתדעו: ברגע שתכינו אותו פעם אחת, הביקוש אליו יהפוך לקבוע. שלא תגידו שלא אמרנו.

>> המתכון המלא לצלי בקר נמס בפה

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט )
צלי בקר נמס בפה | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט