קינוח הגרמקנודל של מתמודדת מאסטר שף, עדן גינדי, ממשיך להסעיר את הרשת. לאחר שהמתכון הפך להיות ויראלי ביממה האחרונה, כעת גם גורמים רשמיים מתייחסים באופן יוצא דופן לעניין. כזכור, גינדי הכינה את הקינוח האוסטרי עם טוויסט משלה - במקום להגיש את המנה עם חמאה מומסת, פרג וסוכר לפי המסורת האוסטרית, היא הגישה את הקינוח עם רוטב וניל. ההימור שגינדי לקחה השתלם לה והיא קיבלה את סינר הזהב הראשון לעונה מהשופט ישראל אהרוני, ובכך סללה את דרכה לנבחרת.

בצעד יוצא דופן, שגרירת אוסטריה בישראל, הגברת האנה ליקו, התרגשה גם היא לראות את המטבח המקומי שלה בתוכנית ישראלית וצייצה בחשבון הטוויטר שלה: "אז הגרמקנודל זכה אתמול במאסטר שף הישראלי, אבל בנימה רצינית: הגרמקנודל לא מוגש עם רוטב וניל, אלא עם חמאה מומסת, פרג וסוכר".

 

 

בשיחה מיוחדת שקיימנו איתה הערב (שני), הוסיפה ליקו: "הופתעתי, כי מעולם לא ראיתי את זה בתפריט מחוץ לאוסטריה. זו מנה מאוד נפוצה, כולם מכירים אותה והיא מוגשת בעיקר באתרי סקי. דרך אגב, האוסטרים לעיתים מגישים גרמקנודל או קייזרשמרן (מנה נוספת מהמטבח האוסטרי העשויה מתפוחי אדמה) כמנה עיקרית".

 >> המתכון המלא לגרמקנודל של עדן גינדי

אז הווניל אולי היה שדרוג מיוחד של גינדי, אבל כל היתר ככל הנראה היה נאמן למקור. "זאת המנה הראשונה שהכנתי בחיי", סיפרה גינדי לשופטים רגע לפני הטעימה, "הייתי בכיתה ו' בערך ולא הצלחתי למצוא מתכון נורמלי בעברית. תרגמתי מתכונים עד שהגעתי למשהו שלפי סבא ואמא שלי היה הכי קרוב למקור". אחרי תגובה משגרירת אוסטריה בישראל, נראה לנו שהמתמודדת הצעירה יכולה לסמן "וי" על הישג נוסף מלבד כרטיס הכניסה לנבחרת.