רגע לפני שהאודישנים של מאסטר שף ממשיכים (ראשון, אחרי החדשות, קשת 12), היינו חייבים לעצור ולתת מקום של כבוד למטבח הלבנוני העשיר. בפרק האחרון ששודר השבוע הכרנו את נינה דבש, שהביאה את הטאצ' הלבנוני שלה למנות שהגישה בטעימה העיוורת ובאודישן מול השופטים. נזכרנו שיש לא מעט מאכלים לבנונים שאנחנו מאוד אוהבים ובימים אלו שאנחנו גם ככה מסוגרים בבית, למה שלא נכניס את המאכלים האלו למטבח? אספנו לכם את המתכונים שיעשו לכם שמח על הנשמה וכיף לא נורמלי בקיבה. 

קובה אנטרקוט 
קובה אנטרקוט  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
קובה אנטרקוט | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

טוב עצרו הכל. הכופתאות הממולאות והמטוגנות שעושות לנו כל כך טוב על הנשמה הן בדיוק מה שמתאים לארוחה במטבח הלבנוני למרות שהמנה הזו נפוצה בכמה ממדינות ערב מלבד לבנון כמו סוריה, עיראק וכורדיסטן. הקובה יכולה להיות מבושלת או מטוגנת, וכמובן שאנחנו נלך על מטוגן כי זה פשוט הרבה יותר מנחם. איזה מזל יש לנו שפרח רסלאן מהעונה השמינית ארגנה לנו מתכון למנה שנצצה כמו יהלום. התיבול שלה הוא מדויק ונהדר שרק היא יכולה להגיע אליו, אבל למה שלא תנסו גם?

>> למתכון המלא של קובה אנטרקוט של פרח רסלאן

לחם בעג'ין בסירופ רימונים
לחם בעג'ין בסירופ רימונים (צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת)
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

"בצק עם בשר" – יש משהו שנשמע יותר טוב מזה? לדעתנו זה מדויק. המאכל הזה הוא בעצם בצק אפוי, עליו מונח בשר קצוץ, סלט ירקות, בצל ועשבי תיבול שיחד הם מבלים בהרמוניה מופתית. המנה הזו מוכרת בכמה ארצות ביניהן, ארמניה, לבנון, טורקיה וסוריה, כשלפעמים היא נקראת פיצה ערבית. אז אחרי שהבנו שיש לא מעט גרסאות למאכל הזה, החלטנו לקחת את המנה של פרח רסלאן מהעונה השמינית, כי היא פשוט נראית לנו כמו משהו מיוחד שכדאי לנו לנסות. אמנם תצטרכו להשקיע זמן בהכנה – אבל זה לגמרי שווה את זה.

>> למתכון המלא של לחם בעג'ין בסירופ רימונים של פרח רסלאן

סלט טבולה כרובית 
סלט טבולה כרובית  (צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12)
סלט טבולה כרובית | צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12

הסלט המוכר כמאכל ים תיכוני מוגש לרוב כמתאבן, אבל אנחנו יכולים לאכול אותו בכל מצב. עוד לא ברור מאיפה הוא בדיוק הגיע אלינו, מסוריה או לבנון, אבל אנחנו מאמינים שיש לו כמה גרסאות. בבסיס שלו יש בורגול, פטרוזיליה, עלי נענע, עגבנייה, בצל ומיץ לימון. הגרסה של עמיחי שרפשטיין מהעונה השביעית, היא קצת אחרת אבל לא פחות ממדהימה. הכרובית תופסת את מקומו של הבורגול והתבלינים שמצטרפים לחגיגה הם היביסקוס וטרגון, שהופכים את הסלט לכזה שעוד לא יצא לכם לטעום.

>> למתכון המלא של סלט טבולה כרובית של עמיחי שרפשטיין

רטטוי בתיבול תוניסאי 
רטטוי  (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12)
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12

לטעימה העיוורת החליטה נינה דבש לשלב בין שני עולמות – פרובאנס ותוניסיה. מדובר בקלאסיקה של ירקות שפוגשת ניחוחות מתוניס וצ'יפס זוקיני פריך, וכל זה יושב בתוך לחמניה טריה וחמה. אמנם התיבול הוא תוניסאי, אבל נינה דבש שהיא לבנונית במקור, תמיד תביא את הטאצ' הייחודי שלא נמצא בשום מקום אחר. כל מה שאנחנו רוצים עכשיו זה רק לקחת ביס שנרגיש את כל הטעמים האלו.

>> למתכון המלא של רטטוי בתיבול תוניסאי של נינה דבש

מוח ואשכים ברוטב לבנוני 
מוח ואשכים (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12)
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12

אם אתם כאלה שלא מפחדים מלאכול את הראש, כלומר את המוח, אז המנה הזו של נינה דבש היא בול בשבילכם. המטבח הלבנוני מוכר בזכות הטעמים הרעננים שלו שמלווים בפטרוזיליה ולימון. אז כל מה שאתם צריכים כדי לתת מקום של כבוד לחלקי הפנים, זה לקחת אותם ולטגן במחבת עם שמן, ליצוק מעליהם את מיץ הלימון והפטרוזיליה ויש לכם מנה לפנים.

>> למתכון המלא של מוח ואשכים ברוטב לבנוני של נינה דבש

כנאפה לבנונית 
כנאפה לבנונית (צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת)
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

רגע מה עם הקינוח הכי טעים בעולם? אם חשבתם שנדלג עליו, אז טעיתם. מקורה של הכנאפה הוא במזרח התיכון ולכן יש לה כמה גרסאות – האחת היא כנאפה מגולגלת, שאטריות הקדאיף מלופפות סביב הגבינה (כמו בקלאווה), והשנייה היא שהגבינה נחה בין שתי שכבות מסודרות של אטריות קדאיף. אז בשביל משהו מתוק ללב, לקחנו את מתכון הכנאפה של פרח רסלאן מהעונה השמינית שכזו עוד לא ראינו. כנאפה מבצק מבוסס סולת, שאנחנו מכירים רק מגרסת הקדאיף. המנה הזו לא יוצאת לנו מהראש, ואין ספק שנכין אותה בסגר הקרוב. אל תשכחו קנקן תה בצד.

>> למתכון המלא של כנאפה לבנונית של פרח רסלאן