חתוך דק, צלוי בתנור, ממולא בכל טוב או אפילו כבוש – הכרוב הוא המלך החדש של המטבח. אפשר לאכול אותו בכל כך הרבה צורות, כשהוא סופג את כל התבלינים והופך מירק סולידי לפצצת טעמים עשירה ומשביעה. מתמודדי מאסטר שף (הערב אחרי החדשות בקשת 12), גיא בימקה ואיתיאלה היאט, כבר הבינו מה טוב בחיים, והוכיחו שהכרוב לגמרי יכול להחזיק על כתפיו מנה מוצלחת במיוחד.

השווארמה הצמחונית של גיא והשילוב הגאוני של כרוב וקפה של איתיאלה הם רק חלק ממה שאפשר להכין מכרוב, אז למה אנחנו עדיין לא נותנים לו מספיק כבוד? לא משנה איך תכינו אותו, הוספת הירק המצליב הזה לצלחת שלכם היא הדרך הנכונה והטעימה לעזור לבריאותכם. הוא מגיע בשלל צבעים – מלבן, דרך ירוק ועד סגול, אבל מעבר לססגוניות ולצבע שהוא יכול להוסיף לאוכל שלכם, יש לו גם לא מעט סגולות שהוא יכול להעניק לגוף שלנו. הנה כמה סיבות לפנות לו מקום מרכזי בשולחן האוכל שלנו ובתפריט היומי:

תורם לחיזוק העצמות

אם נשים את הפוקוס על הכרוב הסגול, הוא עשיר גם בוויטמין K1, שנחשב כחיוני לבניית עצמות ולשמירה עליהן חזקות ובריאות. בנוסף, הוא מכיל מינרלים כמו סידן, אבץ ומנגן, אמנם בכמות קטנה, אבל כל מה שתורם ולו במעט לגוף שלנו – מתקבל בברכה. 

כרוב סגול (צילום: casanisa, shutterstock)
כרוב סגול | צילום: casanisa, shutterstock

עשיר בוויטמין C

לא רק בתפוזים תמצאו כמות גדולה של ויטמין C, אלא גם בכרוב. גופנו לא מייצר את הוויטמין הזה באופן טבעי, לכן עלינו לקבל אותו מהמזון. ויטמין C מסייע לגופנו לספוג ברזל ממזונות צמחיים, הוא מייצר קולגן כדי לעזור לפצעים להחלים, מחזק את המערכת החיסונית ומגן על הגוף מפני מחלות

מגן על כלי הדם

מחקר שפורסם בכתב העת British Journal of Nutrition העלה כי צריכה מרובה של ירקות ממשפחת המצליבים, כמו כרוב, כרובית, כרוב ניצנים וברוקולי, יכולה לסייע במניעת מחלות כלי דם בקרב נשים מבוגרות. ולמה דווקא הירקות האלה? החוקרים סבורים שחלק מהסיבה לכך היא בזכות ויטמין K, שמונע הצטברות של סידן בכלי הדם, וזה אחד מהגורמים העיקריים להתקפי לב ולשבץ. 

כרוב ניצנים (צילום: Ruslan Mitin, Shutterstock)
כרוב ניצנים | צילום: Ruslan Mitin, Shutterstock

משפר את בריאות המעיים

אם אתם רוצים לשפר את בריאות מערכת העיכול שלכם – כרוב הוא הירק המושלם לכך. פריך ומלא בסיבים לא מסיסים ידידותיים למעיים, סוג של פחמימות שלא ניתן לפרק במעיים. הסיבים האלו מסייעים בשמירה על בריאות מערכת העיכול בעזרת קידום פעולות מעיים קבועות.

סופג טעמים

בגלל שטעמו של הכרוב הוא ניטרלי באופן יחסי לשאר הירקות, אפשר להכין אותו בלא מעט גרסאות. תוכלו להקפיץ אותו עם ירקות אחרים, לבשל אותו בתנור ואפילו למלא אותו. מתמודדת מאסטר שף, איתיאלה היאט, החליטה לשלב את הכרוב ביחד עם קפה, מה שגרם לשופטים לעוף על המנה ולהעלות את איתיאלה מיד למרפסת. הכרוב הצלוי היה עם טעמי קפה מפתיעים, שהוגש על רוטב לאבנה עם צ'יפס קייל. אין לנו ספק שזו אחת המנות המפתיעות בתחרות, ואם תכינו אותה לאורחים שלכם – המחמאות לא יפסיקו להגיע גם שנה אחרי.

>> למתכון המלא של כרוב בקפה של איתיאלה היאט

כרוב בקפה - איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף)
כרוב בקפה | צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף

עשינו לכם חשק? זה הזמן להתחיל לבשל

אז אם מתחשק לכם לתת את הכבוד הראוי לכרוב בארוחה הבאה שלכם, אספנו עבורכם כמה מתכונים מוצלחים במיוחד של כרוב ממולא. בתאבון

>> חמישה מתכונים של כרוב שממלאים את הלב

כרוב ממולא  (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
כרוב ממולא | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב