בכל תוכנית של מאסטר שף אנחנו מגלים עוד ועוד טיפים לבישול, אבל אמש (ראשון) גילינו פטנט ששינה לנו את החיים. במשימת החריף, המתמודדת בת-שי עוז בחרה להכין חלה, למרות הזמן הקצוב, מה שעורר את תדהמתו של השופט והשף הוותיק ישראל אהרוני, שהזכיר לה שהיא צריכה להזדרז כי החלה צריכה זמן לתפוח. "זאת חלה ללא התפחה", אמרה לו בת-שי, ואהרוני המופתע הגיב: "מסקרן מאוד, לדעתי זה סטארט אפ היסטרי".

בת-שי הצליחה להפתיע לא רק את אהרוני, אלא גם את מאיה דרין, היועצת הקולינרית של מאסטר שף. היא סיפרה כי אחד הדברים שלמדה בתוכנית בזכות המתמודדים היה להכין חלה ללא התפחה מבת-שי, והיא לגמרי עפה על זה.

החלה של בת-שי עוז (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
החלה שיצא תוך 75 דקות | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

אז רגע לפני משימת ההדחה הערב (שני אחרי החדשות בקשת 12) שבה תתמודד בת-שי, החלטנו לבדוק מה עומד מאחורי טריק החלה שלה שהצליח לכבוש את אנשי הקולינריה הגדולים, ואפילו הצלחנו לקבל ממנה מתכון שיחסוך לנו כל כך הרבה זמן עבודה במטבח. 

"הטריק של החלה ללא התפחה זה בעצם ליצור סוג של סטרטר - ככה קוראים לזה בעולם האפייה", חושפת בת-שי ואנחנו ממהרים לכתוב, "לוקחים מים, סוכר ושמרים, אבל הטריק הוא כמות הרבה יותר גדולה של שמרים. הרעיון הוא לשים את הסטרטר הזה בתוך חלל אטום לגמרי וחשוך כדי שהשמרים יעבדו כמה שיותר מהר, וככה זה נותן את הבוסט להתפחה בלי הזמן שצריך".

איך הגעת לטריק הזה? 
"לפני שמאסטר שף התחילה להצטלם, הייתי מתאמנת על כל מיני לחמים שאפשר לעשות מהר כי במאסטר שף אין זמן. את המתכון הזה מצאתי ב"פינטרסט", מתכון מאוד בסיסי, ושיחקתי איתו ממש עד שהגעתי למידות ולדברים שהתאימו לי ושיצאו טוב. זאת חלה שעשיתי עליה הרבה ניסיונות, היא לא מתאימה עם קמח כוסמין ואי אפשר לשים תוספות בתוך הבצק כי אחרת היא לא תופחת. הבנתי מה הקונספט ומה צריך לעשות בשביל זה". 

החלה של בת-שי עוז (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
החלה של בת-שי | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

איך הרגשת כשאהרוני עף על החלה הזו?
"ברגע שאהרוני מתרשם ממשהו וזה משהו שהוא לא מכיר, כי אהרוני הוא אנציקלופדיית אוכל מהלכת, זו התחושה הכי מגניבה שיש. ואני גם ככה חצי מאוהבת באהרוני והוא יודע את זה, אז הכל בסדר. אם הוא היה מבסוט זו בכלל מחמאה". 

המתכון של בת-שי לחלה ללא התפחה:

מצרכים:

4 כפות סוכר
כוס מים רותחים
2 כוסות מים פושרים
3 כפות שמרים
קילו קמח לבן
4 כפות שומשום
כפית מלח
חלבון ביצה
חצי כוס שמן (אפשר גם חמאה מומסת)

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב סוכר ומים רותחים עד להמסת הסוכר, מוסיפים את המים הפושרים ואת השמרים ומערבבים היטב.

2. מאחסנים את הקערה למשך 7 דקות במקום סגור ואטום כמו מיקרוגל או ארון.

3. בינתיים מערבבים בקערות מיקסר את הקמח עם השומשום והמלח.

4. יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את תערובת השמרים שבינתיים תססה וגדלה לה בארון.

5. מערבבים היטב ומוסיפים את החלבון והשמן.

6. לשים במשך 10 דקות.

7. אין צורך בהתפחה - מחלקים את הבצק לשניים ליצירת שתי חלות, קולעים חלה.

8. מברישים את החלה בחלמון הנותר, מפזרים מלח גס.

9. מכניסים לתנור מחומם מראש על 200 מעלות ל-25 דקות או עד השחמה.

10. כשהחלה יוצאת מהתנור להבריש בשמן זית בנדיבות.

11. אני אוהבת להוסיף לבצק בשלב הלישה תימין ומרווה מיובשים, ולפזר מעל עוד תימין ושקדים פרוסים.