View this post on Instagram

A post shared by Top Secret Recipes (@topsecretrecipes)

אמש (רביעי) הכרנו את אחד המתמודדים היותר צבעוניים ומעניינים שניסו את מזלם באודישנים של מאסטר שף. נדב צדוק יאיר הגיע היישר מהוואי והגיש לשופטים מאכלים עם ניחוח טרופי שבתקופה הזו אנחנו יכולים רק לחלום עליו, ולגמרי עשה לנו חשק לעוד. נכון, אומנם אנחנו לא נוכל בקרוב לתפוס איזו טיסה להוואי, אבל היי, מי אמר שאסור לנו לפנטז? אז תנצלו את טיפת השמש שיצאה הבוקר, תדמיינו שאתם על חוף בצבע תכלת עוצר נשימה ותשטפו את העיניים עם המאכלים המטריפים של הוואי. מישהו יכול לפתוח כבר את השמיים? 

פוי

המאכל שנחשב לאחד מאבני היסוד של המטבח ההוואני המסורתי, עשוי משורש טארו, ירק שורש הדומה לתפוח אדמה ומזכיר בטעמו בטטה. הפוי נחשב לאחד המאכלים הוותיקים בהוואי, והוא נאכל במקום הרבה לפני שהאי הקסום הושפע מהעולם המערבי. בצורתו המסורתית ובדומה לפירה, הפוי מוגש כתוספת למנה העיקרית, ונהוג לטבל אותו לפי הטעם.

View this post on Instagram

A post shared by DangCorp (@dangcorptx)

צא'ר סיו עוף

את המנה שהובאה להוואי על ידי מהגרים מסין, מכינים במקור עם צלעות חזיר ורוטב הויסין. אבל בהוואי מאוד אוהבים גם את הגרסה עם ירכי עוף, שמציעה תחליף שהוא לא רק בריא יותר ועם הרבה פחות שומן – אלא גם טעים ורך הרבה יותר.

View this post on Instagram

A post shared by Henny Kartika Chandra (@hennykchan)

לחם הוואי

את הלחמניות האהובות שמקורן בהילו, האי הגדול בהוואי, אפשר למצוא כמעט בכל סופרמרקט מקומי. לחמניות הוואי, שממותקות עם מיץ אננס וסוכר, מזכירות מאוד לחם פורטוגזי וזה לא במקרה. האגדה מספרת שהחקלאים הפורטוגזים שהתיישבו לראשונה על האיים הביאו איתם את מתכוני הלחם שלהם, ואלה חובקו על ידי המקומיים.

View this post on Instagram

A post shared by midori (@midori11233)

פוקה

כנראה המאכל המפורסם ביותר שיצא מהוואי הצליח לכבוש את העולם, וכן, גם את ישראל. פוקה מסורתי שונה מעט מזה שאנחנו מכירים כאן. במקור, הקערה המפורסמת מגיעה עם טונה אדומה טרייה (בדומה לסושי) שמושרית בסויה ומוגשת עם אורז מאודה, רטבים ושלל פירות וירקות. אתם כמובן יכולים למצוא לא מעט פוקה מוצלחים בארצנו, אבל אם ממש בא לכם – אתם יכולים להכין גם גרסה ביתית מושלמת.

View this post on Instagram

A post shared by Winnie | Toronto Foodie (@winnieluong)

לומי לומי סלמון

הלומי לומי מוגש בעיקר כתוספת סופר פופולרית למנה העיקרית בהוואי, ומכיל פילה סלמון טרי חתוך לקוביות, עגבניה ובצל. תוכלו למצוא את המנה הזאת כמעט בכל לואו – מסיבה הוואנית מסורתית שמלווה בהופעות וכמובן בלא מעט אוכל. ולמה היא נקרית לומי? משמעות המילה בהוואית היא עיסוי, ובהכנת המנה נהוג לעסות יחד את המרכיבים בידיים.

View this post on Instagram

A post shared by Dominique Fry (@dealiciouscooking)

 האופיה

וכמובן, אי אפשר לסיים בלי קינוח. האופיה הוא קינוח הוואי מסורתי, מעין פודינג על בסיס חלב קוקוס. הוא מגיע בעיקר בצורת קוביות קטנות, אבל משמש גם לפעמים כציפוי לעוגת חתונה לבנה. כמה הקינוח הזה פופולרי? רשת ההמבורגרים מקדונלד'ס מוכרת ברחבי הוואי את האופיה פאי עם ציפוי המזכיר את פאי התפוחים הוותיק של הרשת. גם אתם כבר רעבים?

View this post on Instagram

A post shared by The Fern Feed (@thefernfeed)