אמש (מוצ"ש) האודישנים של מאסטר שף הגיעו לסיומם והערב (ראשון אחרי החדשות, קשת 12) המבחן האחרון יוצא לדרך כשבסופו נדע מי מהמתמודדים יכנס לנבחרת. רגע לפני שנגלה מי יבחר, ריכזנו עבורכם את המתכונים שאתם הכי אהבתם מהאודישנים – מבורקס התרד של עליזה הריס, דרך טארט הבצל היפהפה של חופית סרמילי ועד לגרמקנודל של עדן גינדי. הגיע הזמן לנסות ולהכין את זה בבית ולהרגיש מאסטרים בבישול.

טארט בצל

חופית סרמילי החליטה לעשות מחווה לטארט הבצל של השופט ישראל אהרוני (שעוד נפגוש כאן בהמשך), והתוצאה? לא פחות ממרהיבה. לפניכם מוצג טארט יפהפה שמהר מאוד יתפוס את תשומת לב האורחים שלכם, עם בצק עלים שממש לא יהיה לכם קשה להכין, וכמובן שהוא סופר טעים.

>> למתכון המלא של טארט בצל של חופית סרמילי 

טארט בצל חופית סרמילי (צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12)
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

טארט פקאן תאנים וסילאן

את פינת הטארטים נמשיך עם טארט הפקאן והתאנים של תאיר מורדוך. כאן יש בצק פריך ואגוזי, כשמעליו מונח קרם עשיר ולצידו תאנים יחד עם קרם יוגורט רענן. תקשיבו לנו - מדובר קינוח שמשאיר רושם מתוק ואי אפשר להספיק לאכול אותו. כבר יש לכם קינוח לוולנטיין?

>> למתכון המלא של טארט פקאן תאנים וסילאן של תאיר מורדוך 

טארט פקאן תאנים וסילאן (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12)
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת12

גרמקנודל

את הקינוח האוסטרי שעדן גינדי הכינה באודישן שלה, השופטים ואנחנו לא יכולים לשכוח, וכנראה שגם שגרירת אוסטריה בישראל לא. נזכיר לכם שמדובר בבצק שמרים נימוח מלא בריבת שזיפים ומוגש עם רוטב וניל ופרג מתפצפץ. אם אנחנו לא יכולים לטוס עכשיו להסתובב ברחובות אוסטריה, אז נביא את ניחוחות המדינה האירופאית לסלון.

>> למתכון המלא של גרמקנודל של עדן גינדי 

גרמקנודל (צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12)
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

בורקס תרד

עליזה הריס הגישה לטעימה העיוורת את בורקס התרד בהשראתו של אייל שני, ולנו כאמור יש חולשה לפחמימות ויותר מזה, לבורקסים. המנה הזו היא הדבר המושלם לארוחת בוקר, צהריים קלילים או לערב, בקיצור – היא באה בול בכל רגע נתון, ואיזה כיף שהעבודה לא קשה מדי. המלצה שלנו – תגישו אותה לצד צזיקי שיהפוך את כל הביס לחגיגה אחת גדולה.

>> למתכון המלא של בורקס תרד של עליזה הריס 

בורקס תרד (צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12)
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

עיג'ה בשר סורית

אם אתם מחפשים רעיון למנת סנדוויץ' קלילה יחסית – אז העיג'ה של עליזה הריס היא בדיוק מה שאתם מחפשים. כאן יש קציצות בשר מטוגנות היטב, להן צריך להכין לאפות שיחבקו אותן טוב יחד עם עמבה, סחוג וסלט שמלא בכל טוב.

>> למתכון המלא של עיג'ה בשר סורית של עליזה הריס 

עיג'ה סורית  (צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12)
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

רטטוי חריף עם בשר טלה בלחם רמדאן

שמי אפניאר הדהים את השופטים כשהגיש להם בטעימה עיוורת את המחווה הבשרית שלו לרטטוי. בשביל הרטטוי תצטרכו חציל, עגבניות, זוקיני, צלעות טלה ופלפל חריף, ואל תשכחו שכדאי להגיש את זה על מצע של לחם פריך מבחוץ ורך מבפנים. תתכוננו להתאהב.

>> למתכון המלא של רטטוי חריף עם בשר טלה בלחם רמדאן של שמי אפניאר 

רטטוי טלה עם לחם רמדאן (צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12)
צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

קרם ברולה קורנפלקס

בפרק הבכורה של מאסטר שף, אייל רבינוביץ' הכין באודישן שלו מנה מאוד מעניינת שעוררה סערה בקרב השופטים. אם היו שואלים אותנו, היינו מבהירים בצורה מאוד ברורה שקרם ברולה אי אפשר לקלקל. כל מה שרצינו והאמת שאנחנו עדיין רוצים זה לקחת ביס מהקינוח המיוחד הזה.

>> למתכון המלא של קרם ברולה קורנפלקס של אייל רבינוביץ' 

ברולה קורנפלקס (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת12)
ברולה קורנפלקס | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת12

טארט טאטן בצלים מקורמלים

הוא אמנם לא מתמודד, אבל אנחנו לא יכולים להתעלם מהמתכון המנצח של שופט מאסטר שף ישראל אהרוני לטארט בצלים. זוהי אחת המנות שהמתמודדים בחרו להגיש למבחן הטעימה העיוורת, כשהבצל הוא הירק המרכזי במנה. הטארט הנפלא הזה דורש מעט הכנה ונותן כל כך הרבה, חצי שעה של עבודה ויש לכם מנה מופלאה.

>> למתכון המלא של טארט טאטן בצלים מקורמלים של ישראל אהרוני 

טארט טאטן בצלים מקורמלים (צילום: שי נייבורג,  יח"צ)
טארט טאטן בצלים מקורמלים | צילום: שי נייבורג, יח"צ