בקרוב תעלה בקשת 12 העונה החדשה של "מאסטר שף", שגם בה ישפטו אייל שני, מיכל אנסקי, חיים כהן וישראל אהרוני - השופט הטרי ביותר שהצטרף לחגיגה לפני כשלוש שנים, אבל מאז הפך כבר לחלק בלתי נפרד מהתוכנית.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

על אהרוני אנחנו לא באמת צריכים לספר לכם - מדובר באחד מעמודי התווך של הקולינריה הישראלית, שף מעוטר ומוכשר שהחזיק במסעדות מצליחות, הוביל תכניות טלוויזיה רבות ולאחרונה גם הוציא ביוגרפיה קולינרית בשם "תחנות אוכל בחיי". רגע לפני שאנחנו יוצאים לדרך עם האודישנים והמשימות, חזרנו ל-7 מתכונים מוצלחים במיוחד של השף שיפתחו לכם את השבוע בצורה הכי טובה וטעימה שאפשר.

חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש

התוכנית "ישראל מבשלת יחד" הפגישה אותנו עם המטבחים הפרטיים של השפים המצליחים בישראל, ובין היתר גם עם זה של אהרוני. לרגל המאורע הוא יצר מתכון שהוא לכאורה פשוט, אבל הכי טעים ושימושי: חזה עוף, גרידת לימון ובצל ירוק, תיבול של דבש וחרדל – ויש לכם מעדן.

 >> למתכון: חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש

חזה עוף במרינדת חרדל ודבש  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

שניצלונים משודרגים

אנחנו ממשיכים עם חזה עוף, חומר גלם בסיסי אך נהדר וורסטילי שאהרוני אוהב במיוחד, אבל בניגוד לשניצל רגיל, את רצועות חזה העוף הפעם הוא לא ציפה בביצה אלא במעין בלילת נאגטס, ואחריה בפירורי הלחם המסורתיים. התוצאה? שניצלים שמנמנים יותר, פריכים יותר, עסיסיים יותר ואלוהים, כמה טעימים.

>> למתכון: שניצלונים משודרגים

שניצלונים משודרגים (צילום: Fanfo, ShutterStock)
שניצלונים משודרגים | צילום: Fanfo, ShutterStock

לביבות בטטה ב-4 מרכיבים

נכון, זה לא כולל מלח, פלפל שחור ושמן לטיגון, אלה לא נספרים אצלנו כמרכיבים, אבל תודו שבחיים לא חשבתם שלביבות בטטה ביתיות הן משהו שאתם יכולים לתקתק כל כך בקלות. אז כן, אתם יכולים. אל תשכחו להודות לאהרוני.

>> למתכון: לביבות בטטה ב-4 מרכיבים

לביבות בטטה (תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני)
תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני

גיוזה פרגית

אחת מהמשימות המאתגרות ביותר בעונה השביעית של "מאסטר שף" הייתה משימת הכיסונים, שבה הדגים אהרוני את הכנת מנת הגיוזה הנהדרת שלו. עם מילוי של פטריות ופרגיות ברוטב סויה ושמן שומשום, תהיו בטוחים שיש כאן שיחוק רציני.

>> למתכון: גיוזה פטריות

 

גיוזה פרגיות (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
גיוזה פרגיות | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

פיתה בוכרית עם תבשיל בקר וייטנאמי

משימה נוספת של "מאסטר שף" שבה הפגין אהרוני את כישוריו היא משימת האודישן של העונה השביעית, בה הוא הכין תבשיל בקר בניחוח אסייתי על פיתה בוכרית. נשמע לכם כמו שילוב הזוי? לנו זה נשמע בדיוק כמו אהרוני, שמביא לבישול שלו קצת מכל העולמות.

>> למתכון: פיתה בוכרית עם תבשיל בקר וייטנאמי

 

המנה של אהרוני (צילום: מתוך מאסטר שף, קשת)
האם השופטים יזהו? | צילום: מתוך מאסטר שף, קשת

חצילים מאודים

אחד המתכונים הכי קלאסיים של אהרוני הוא של חצילים ברוטב אסייתי של סויה, שום, צ'ילי ועוד. תענוג שאתם הולכים להתמכר אליו, ושיש בו רק כפית שמן אחת.

>> למתכון: חצילים מאודים

 

חציל מאודה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
חציל מאודה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

תבשיל עוף עם קבנוס ועדשים

לאהרוני יש מתכון שיסדר לכם ארוחת צהריים טעימה ומשביעה לכמה ימים טובים. מה הוא כולל? בצלי שאלוט, נקניקיות קבנוס, חומוס ועדשים. התבשיל המושלם לחורף.

>> למתכון: תבשיל עוף עם קבנוס ועדשים