היא אחד מהאייקונים הקולינריים הכי מזוהים בארץ, היא מעצבת דעת קהל בתחום האוכל ויש לה אפילו אמירה בעולם האופנה. את הצלע הנשית של שופטי "מאסטר שף", מיכל אנסקי, אין צורך להציג, אבל לפעמים אנשים נוטים לשכוח שהיא בשלנית לא קטנה בעצמה. רגע לפני עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" ביום רביעי הקרוב (אחרי החדשות בקשת 12), חזרנו למנות הכי אהובות של אנסקי ששווה לכם להכין בבית.

בורקיטס גבינה וחצילים

בעונה השמינית של "מאסטר שף" ביקשה אנסקי מהמתמודדים להכין בורקס, וכדי לתת השראה סיפקה מתכון משלה לבורקיטס פריכים וטעימים. עם מילוי חלומי של גבינה בולגרית וחציל קלוי על אש גלויה, מי יכול לסרב למנה הזאת? אומנם את הבצק עצמו מכינים לבד, אבל תאמינו לנו - קלי קלות.

>> למתכון לבורקיטס גבינה וחצילים של מיכל אנסקי

בורקיטס גבינה וחצילים (צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף)
בורקיטס גבינה וחצילים | צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף

כרובית ומאפה בצק עלים

אין ספק שהחיבה של אנסקי למאפים טעימים לגמרי מדברת גם אלינו. בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" היא הכינה ארוחה שהיא חגיגה אחת גדולה של טעמים, עם כל המרכיבים שהכי קשה לסרב להם: בצקים, גבינות ואפילו אלכוהול לקינוח. 

>> למתכון לכרובית ומאפה בצק עלים של מיכל אנסקי

כרובית ומאפה בצק עלים של מיכל אנסקי (צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת 12)
כרובית ומאפה בצק עלים | צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת 12

פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה

המנה הקלילה והקיצית הזאת הגיעה מפוליה שבאיטליה. מדובר במתכון בפשוט, שדורש מינימום של השקעה ונותן תוצאה מעולה. למרות שלפעמים נדמה שכל דבר עם פסטה הוא מתכון מוצלח, השילוב בין הריקוטה ללימון הוא שילוב פשוט חלומי שאי אפשר לעמוד בפניו.

>> למתכון לפסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה של מיכל אנסקי

מנת הפסטה להגשה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב



שוקרוט

תבשיל של כרוב כבוש, נקניקים ותפודים שהגיע מאלזס שבצרפת. הוא קליל וזריז מבחינת זמן ההכנה ומתאים לכל בשלן, והוא בדיוק מה שצריך כדי לחמם את החורף שכבר ממש כאן. למרות החמימות המזמינה שלו, ההמלצה של אנסקי היא דווקא להתפנק איתו לצד בירה קרה. אימצנו.

>> למתכון לשוקרוט של מיכל אנסקי

שוקרוט של מיכל אנסקי (תמונת AVI: mako)
שוקרוט | תמונת AVI: mako

סלט תירס טרי ועגבניות שרי

עם כל הכבוד לכל הבצקים והפחמימות שיחממו לנו את לב והבטן, תמיד כדאי לשלב בארוחה גם סלט טעים ומרענן. עם מעט מאוד מרכיבים ומינימום מאמץ תוכלו לצרף לארוחה שלכם גם סלט תירס ועגבניות שרי קליל, שישתלב בה פיקס. אנחנו כבר מרגישים בריאים יותר.

>> למתכון לסלט תירס טרי ועגבניות שרי של מיכל אנסקי

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי (צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב)
סלט תירס טרי ועגבניות שרי | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

עוגת בננות ושוקולד

הגענו לחלק האהוב עלינו ביותר – הקינוחים. אז מה בתפריט? נתחיל בעוגת הבננה של מיכל אנסקי, שהיא לחה ונהדרת מבפנים, ופירורי הקראמבל שמעליה מתפצפצים בפה כמו עוגיות חמאה. אין ספק שהמתכון הזה הוא דרך נהדרת ולא כבדה מדי.

>> למתכון לעוגת בננות ושוקולד של מיכל אנסקי

עוגת בננות ושוקולד (צילום: עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2)
עוגת בננות ושוקולד | צילום: עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2

עוגת ביסקוויטים

אומנם עוגת ביסקוויטים נשמעת כמו מתכון קלאסי ובסיסי לכל בשלן מתחיל, אבל חכו עד שתכירו את העוגה של אנסקי. המתכון הבא הוא קצת יותר קשה מקודמיו ולא מתאים לכל אחד, אבל אין ספק שהוא שווה את המאמץ. חושבים שאתם מנוסים מספיק כדי להכין אותו בעצמכם? תתחילו בלהשיג את כל המרכיבים.

>> למתכון לעוגת ביסקוויטים של מיכל אנסקי

עוגת ביסקוויטים (צילום: יעל יצחקי, אוכל טוב)
עוגת ביסקוויטים | צילום: יעל יצחקי, אוכל טוב