סלט זו מזמן לא מילה גסה
נמאס לכם מסלט משעמם? נגמרו לכם הרעיונות לסלטים כיפיים, מרעננים וקלים להכנה? מזל שאנחנו כאן. אחרי שהסלט של בת-שי עוז ממאסטר שף העלה אותה למרפסת והציל אותה מהדחה, חיפשנו מתכונים לסלטים שווים ומפנקים שאפשר להכין בבית – ועדיין להרגיש כמו במסעדה. זה הזמן לשמור ולשלוף בזמן שבו הבטן מקרקרת

כשאנחנו שומעים את המילה "סלט", הרבה פעמים עולה בנו המחשבה של לקט ירקות משעממים וגנריים כמו מלפפון ועגבנייה, או לחלופין – אוכל דיאטטי שהסועד מכניס לפיו בלית ברירה. מאחר שאנחנו תמיד נצמדים לרגיל ולמוכר, ובמוחנו אין יותר מדי מקום לכל הרעיונות האפשריים, הסלט שלנו מסתכם בסלט ירקות רגיל, ואם עפנו על עצמנו – גם נוסיף לו חסה.
אנחנו אומרים – לא עוד. אחרי שסלט הפאטוש ירקות קלויים וצלויים של בת-שי עוז הצליח להציל אותה מהדחה והשאיר אותה בנבחרת מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), הבנו שהגיע הזמן לתת לו מקום של כבוד. אז אמנם המגירות שאצלנו בראש כבר לא יכולות להכיל, אבל תמיד טוב שיש רשימה לשעת חירום – שתספק לנו בדיוק את מה שאנחנו צריכים. הנה לכם מתכונים לסלטים מפנקים, מרעננים וטעימים – שתוכלו להכין בבית מבלי לשבור את הראש כל פעם מחדש על רעיונות. לגמרי לגזור ולשמור.
סלט ירוק מנצח
אם אתם אוהבים לארח – זה הסלט המושלם בשבילכם - הוא ישדרג כל ארוחה, ישאיר את האורחים בפה פעור ויגרוף אינספור מחמאות. כשזה טוב, זה טוב. חוץ מהמתכון, תוכלו למצוא כמה טיפים לסלט ירוק – שלגמרי כדאי לכם לאמץ.

סלט חורף
אנחנו הכי אוהבים את הסלטים המפתיעים, כאלה שגם בחלומות הפרועים לא היינו חושבים עליהם – אבל המראה שלהם משגע והטעם עוד יותר. קבלו מתכון לסלט חורף מפנק של יוגב ירוס, שישאיר אתכם בעננים – עם טעם של עוד.

סלט קיסר
אמנם הוא נשמע כזה שאפשר למצוא אותו רק במסעדות, אבל תתפלאו – מאוד קל להכין אותו בבית. הנה מתכון לסלט קיסר מושלם, עם רוטב ביתי שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אל תשכחו להזמין אותנו.

סלט קפרזה
נכון שהרבה זמן לא ביקרתם באיטליה (קורונה וזה), אבל זה בדיוק הזמן להכין את הסלט ולהרגיש כאילו נחתם שם הרגע. מתכון כיפי קליל ומהיר – והתוצאה לגמרי מתעלה על זמן העבודה. רק אל תשכחו את הבלסמי – שיקפיץ לכם את הסלט שבע רמות למעלה.

סלט פנצנלה
אם בא לכם עוד קצת איטליה, סלט פנצנלה משלב בתוכו גם טעמים וגם שאריות לחם שכואב לזרוק. גם טעים, גם משביע – וגם משלב בתוכו חמישה צבעים. את המרכיבים שלו לא צריך לחפש במיוחד כי הם נמצאים כמעט בכל בית, אז מה שנותר הוא רק לחתוך, לערבב ולהגיש. נו, כבר מרגישים באיטליה?

סלט עדשים
עדשים שחורות לטעמנו הן המלכות של העדשים, שמתאימות לכל דבר, ובמיוחד לסלט. הן גם מחזיקות הרבה זמן, גם בריאות מאוד – וגם נגיסות ולא הופכות לעיסה אחרי הבישול. סלט עדשים בשילוב אבוקדו ועגבניות שרי, לגמרי קנה אותנו והתמכנו. מה גם, שתוכלו תמיד לעשות כמות של עדשים ולשמור במקרר, וכך ליהנות מהסלט במשך כמה ימים.

סלט אנטיפסטי
גם כאן נדרשת הכנה מראש של כלל המרכיבים, אבל התוצאה חלומית, טעימה ומשביעה. לא רק שהוא מתאים למי שבדיאטה, הוא מורכב מהירקות המובחרים באמת, ואם החלטתם להתפרע, תוכלו אפילו להוסיף לו גבינה. אל תגידו שלא הזהרנו – הוא ממכר.

סלט פאטוש ירקות קלויים וצלויים
ואיך אפשר בלי הסלט של בת שי עוז, שגרמה לכל הדבר הזה לקרות מלכתחילה? ירקות צלויים, מקלויים ומטוגנים, לצד הפתעה של קרוטונים מטורטייה – אין ספק שזה אחד הסלטים המגרים שראינו, ולכן אנחנו מיד רצים להכין אותו. ומה איתכם?
