כמו שכבר למדנו להכיר, לפעמים דווקא המגרש הביתי של המתמודדים הוא זה שיכול להכשיל אותם ברגע הכי קריטי. זה בדיוק מה שקרה אמש (שלישי) למיטל רייכל שסיימה את דרכה במאסטר שף מוקדם ממה שחשבנו. זה התחיל עם משימת דגים לא פשוטה שנפתחה בדג צפון אפריקאי, והמשיכה עם מנה שרייכל מכירה היטב מבית סבתא – הגפילטע פיש, אבל אז הכל התחיל להסתבך. "זאת המשימה הכי קשה שהייתה לי", הודתה מיטל בתוכנית, "אני כל כך מכירה ומחוברת למקור, שלא יכולתי לעשות שום וריאציה של 2021".

מהר מאוד הדמעות התחילו לרדת והמשיכו להציף אותה כל הדרך אל משימת הפיש אנד צ'יפס האחרונה, שבסיומה מיטל מצאה את עצמה מחוץ לנבחרת. אבל מבחינתה, הקושי הגדול התחיל עוד לפני שהדגים השתלטו על התפריט, במשימת הבוטנים הקבוצתית שבה בישלה יחד עם חיים כהן ותאיר מורדוך, ובה נתנה להם לנווט את הסירה.

"הרגשתי חוסר אונים", מודה מיטל רגע אחרי שנפרדה מהסינר, "מצד אחד אני יודעת שהלכנו על הברור מאליו וששתי מנות אסייתיות לא יכולות לצאת מקבוצה כמו שלנו, כשלחיים ולי אין קשר כל כך לעולם הזה. מצד שני, לא ראיתי לנכון לריב, ליצור חיכוכים ואי נעימות במהלך המשימה. אמרתי את מה שחשבתי והשארתי להם את האופציה להחליט מה הם רוצים לעשות. העדפתי להיות מתוסכלת עם עצמי מאשר לבאס את כל המשימה". 

בדיעבד, היית עושה משהו אחרת?
"בא לי להגיד שהייתי מתעקשת יותר במשימת הבוטנים. אבל אני חושבת שבסוף עשיתי נכון. החברים שלי חשובים לי יותר מהמשימה. גם כשזה עלה בהדחה שלי בסוף. כשיעור לחיים למדתי שצריך לנסות להסביר את מה עומד מאחורי דעתך בצורה יותר ברורה".

זה היה הרגע הכי קשה שלך בתוכנית?
"אני חושבת שההדחה של אירקלי (גונשווילי) הייתה בין הרגעים הקשים שעברתי בתכנית. מיד אחרי ההדחה שלו הייתי צריכה לדבר על העלייה שלי למרפסת במשימת הקראנץ', ובדיוק פגשתי אותו במסדרון ופשוט התחלתי לבכות, לא הצלחתי להירגע. הוא בשלן מדהים ובן אדם עם הלב הכי גדול שפגשתי בחיי. שמחה שזכיתי בו, יש לנו קשר מיוחד".

מיטל רייכל (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
"אני שמחה לראות שפשוט הייתי אני - בוכה, צוחקת ומבדרת" | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מה הרגשת כשהשופטים הודיעו שאת מודחת מהנבחרת?
"זה היה רגע ממש מרגש. כל הלחץ והטירוף של כל היום והתקופה התנקזו לרגע אחד ובכיתי בטירוף. אבל לא מעצב. מגאווה, משמחה שלקחתי חלק בעונה התשיעית של מאסטר שף, חלק מנבחרת כל כך מוכשרת. לא חשבתי שאני מבשלת ברמה הזו. זה היסטרי, הייתי כל כך גאה בעצמי, אני לא יכולה להסביר כמה. הרגשתי שעשיתי את הבלתי יאומן. גם בואי, הגעתי למקום מדהים. בנוסף, כבר הרגשתי שאני מזניחה את הרפואה והיה לי את הדחף לחזור לבית החולים ולשגרה שלי. אז שמחתי שזה קרה".

זה מוזר לראות את עצמך על המסך בבית?
"זה מטורף. שכחתי שכל החוויה הזו בסוף משודרת בפריים טיים. בצילומים בכלל שכחתי שאני מדברת למצלמה. אני שמחה לראות שפשוט הייתי אני. בוכה, צוחקת, מבדרת. לא ידעתי שאני כזו מצחיקה פשוט ישבתי וצחקתי מעצמי. כזה נרקיסיסטי. אבל בשביל זה הגענו לא? לעשות כיף, צחוקים וגם קצת לבשל. זוט עני. וזה אושר שהצלחתי להעביר את זה במסך".  

אז איך מסכמים?
"החוויה הייתה מדהימה. בשגרת החיים שלי לא יכולתי לדמיין להיכנס לרכבת ההרים הזו שנקראת מאסטר שף, וזכיתי. זכיתי להגשים חלום קטן ולהפוך אותו לאחת החוויות המעשירות, אמוציונליות ומחזקות שחוויתי בחיי. אני לוקחת איתי את ההבנה שצריך להגשים חלומות, לא לוותר לעצמך. לדעת שהכל אפשרי. אני כל כך מאושרת שנתנה לי ההזדמנות להגשים את החלום הזה. אני מרגישה שאני יוצאת מהחוויה הזו הרבה יותר חזקה, אמיצה, בוגרת. וקצת סלב - זה נחמד לא?".

איפה נפגוש אותך בעוד חמש שנים?
"ניפגש באמצע ההתמחות שלי בעור. ואולי אני אפנק אתכם גם באיזה ריפרש לפנים - קצת בוטוקס, חומרי מילוי. ואם תהיו נחמדים אז יהיה גם שטרודל".