אז אנחנו כבר בעיצומו של הסגר השלישי, והפעם לא החלטנו שאנחנו בדיאטה/ לומדים לבשל עם הילדים/ משנים את ההרגלים/ מנצלים את הזמן להשתפר. החלטנו שאנחנו ממשיכים להיות אנחנו, עם העצלנות שהיא חלק בלתי נפרד מאיתנו – ומה לעשות – העולם מתקדם והדברים צריכים לזוז מהר יותר.

למרות שהתמוגגנו ביום ראשון האחרון ממתמודדת מאסטר שף עליזה האריס (ראשון אחרי החדשות, קשת 12), שגרמה לנו להתגעגע לסבתא שלנו ולרייר מול המסך על האוכל המושלם שהיא הכינה - היה משפט אחד, עם כמה שהוא היה מתוק, שדווקא לא הצלחנו להתחבר - "להיות במטבח זה כאב רגליים מתמשך, אבל הכל באהבה". עליזה, אנחנו מעריצים נשים (וגברים) כמוך שיכולים לעמוד שעות במטבח ולהתגבר על הכאבים, והכל בשם האהבה למשפחה ולרצון לפנק את כולם, אבל הגב שלנו מזמן הלך מהישיבה מול המחשב - ואותו אנחנו לא מוכנים להקריב יותר.

אבל אז, הריס סיפרה ממש כבדרך אגב, איך שאמא שלה הייתה מכינה מטעמים משלושה מצרכים בלבד, וזה כבר הרבה יותר דיבר לאורח חיינו. אז חשבנו וחשבנו, והחלנו לחפש מתכונים מתוקים ומלוחים בשלושה מרכיבים, שמצד אחד יהיו טעימים ומצד שני לא יידרשו מאיתנו לבקר אצל המסאז'יסט בכל שבוע. לא יודעים מה איתכם, אנחנו מרגישים שניצחנו את העולם. לעצלנים, לעייפים ולאלו שעסוקים מדי - לגזור ולשמור.

קציצות כרובית

כבר כמה שנים שהכרובית היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, ולמרות שבקרב טבעונים היא תחליף נהדר לבשר, גם אוכלי החיות שבינינו כבר לא יכולים בלעדיה. מטוגנת, אפויה או אפילו רק חלוטה, הכרובית היא ירק מנצח – ולא נחליף אותה. אז קבלו מתכון מעולה משלושה מרכיבים בלבד לקציצות כרובית עם קמח חומוס – רק לטגן ולנשנש.

>> המתכון המלא לקציצות כרובית 

קציצות כרובית ב-3 מרכיבים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
קציצות כרובית | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

כדורי נוטלה

אם התלהבתם מההכרזה על פתיחת חנות הנוטלה, אתם תעופו על המתכון הזה. הוא לא דורש יותר מדי – לא מיקסר, לא יכולות מוגזמות של אפייה – רק קצת שרירים בידיים, נוטלה, שמנת וביסקוויטים. אנחנו יודעים שאתם כבר מותשים, אז אל תגידו שאנחנו לא חושבים עליכם בסגר הזה.

>> המתכון המלא לכדורי נוטלה 

כדורי נוטלה בשלושה מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי נוטלה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

ארטיק נוטלה

אנחנו יודעים שמזג האוויר קצת מבולבל ובמקום שנקפא מקור – אנחנו נוזלים מחום, אבל בואו נהנה ממה שיש וננצל את הזמן להכין את הארטיקים הביתיים המושלמים. אם אתם בעניין של ממרח מתוק אחר (השחר – למביני עניין), תוכלו להחליף את הנוטלה ולהשתמש בו. כל מה שתצטרכו לעשות זה לערבב שלושה מרכיבים, ליצוק לתבנית של ארטיקים ולהכניס למקפיא לכמה שעות. כמה פשוט – ככה טעים.

>> המתכון המלא לארטיק נוטלה 

ארטיק נוטלה ביתי (צילום: zarzamora, shutterstock)
ארטיק נוטלה | צילום: zarzamora, shutterstock

>> בא לכם עוד מתכונים קלילים של עד שלושה מרכיבים? היכנסו

בראוניז נוטלה

אם אנחנו כבר בשוונג של נוטלה, קבלו עוד מתכון קליל ומהיר לבראוניז שלא תוכלו להפסיק לנשנש עם הקפה – בבוקר, בצהריים ובערב. כל מה שאתם צריכים זה נוטלה, ביצים וקמח – ותהפכו למאסטרים באפייה. רק אל תשכחו לעשות לנו משלוח, אנחנו מחכים.

>> המתכון המלא לבראוניז נוטלה 

בראוניז ב-3 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
בראוניז | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

סלט קפרזה

אחרי שהגזמנו קצת עם השוקולד, הגיע הזמן לאוכל אמיתי שיגרום לכם להרגיש שאתם באיטליה רק מביס אחד. מי היה מאמין ששלושה מרכיבים יחד יכולים ליצור סלט אלוהי כזה? אז קבלו את השילוש הקדוש – עגבניות, מוצרלה ובזיליקום – לא יודעים מה איתכם, אנחנו אימצנו.

>> המתכון המלא לסלט קפרזה 

סלט קפרזה (צילום: בבושקה הפקות)
סלט קפרזה | צילום: בבושקה הפקות

עוגיות פקאן

ואם אתם לא חובבים שוקולד במיוחד, יש את החלופה המעולה של עוגיות פקאנים. אז כן, עדיין נשארנו בגדר מתכונים לעצלנים, אבל למי אכפת כשבסופו של דבר מלקקים את האצבעות? אין לנו כוח לכל הטוב הזה, הלכנו להכין.

>> המתכון המלא לעוגיות פקאן 

עוגיות קוואקר של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות פקאן | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

נשיקות תפוחי אדמה אפויות

הגיע הזמן להודות: אנחנו כנראה מכורים לתפוחי אדמה. צ'יפס, פירה, אפויים בתנור או אפילו רק עם מלח – תפוח אדמה פשוט מושלם בכל צורותיו. מכירים את הרגע הזה שבא לכם פחמימות בצורת תפוחי אדמה – אבל אין לכם כוח להכין? קבלו את המתכון המטורף הזה שיגשים לכם את החלום ואפילו לא ידרוש מכם לעבוד קשה כל כך. אנחנו מאוהבים.

>> המתכון המלא לנשיקות תפוחי אדמה אפויות 

נשיקות תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
נשיקות תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

צ'יפס אבוקדו

מלך החורף כאן כדי להישאר, ואנחנו לא בטוחים שהיינו שורדים אלמלא הפרי (!) הגאוני הזה. חוץ מזה שצריך לקלוע לדקה הזאת שבה הוא בשל ומוכן לאכילה, המתכון הזה הופך את האבוקדו לחלומי עוד יותר – ואנחנו חושבים שמצאנו את הנשנוש המושלם לחבר'ה.

>> המתכון המלא לצ'יפס אבוקדו 

אבוקדו (צילום: shutterstock, Nadezda Barkova)
מלך החורף. אבוקדו | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova

עוף מוקפץ עם טריאקי

נכון ששכחנו שמדי פעם אתם צריכים להכין גם ארוחה מזינה לצהריים, אז קבלו מתכון מושלם למנה שתשביע אתכם – ולא תדרוש יותר מדי מזמנכם. גם ככה הסגר הזה מלא כולו בזום, הפעלות לילדים ועבודה מהבית – עוף מוקפץ עם טריאקי הוא פתרון מעולה לארוחת צהריים זריזה שהילדים יאהבו וגם אתם, והכי חשוב – לא תייצר לכם יותר מדי כלים לשטיפה.

>> המתכון המלא לעוף מוקפץ עם טריאקי 

עוף מוקפץ עם טריאקי ב-3 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוף מוקפץ עם טריאקי | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב