יוון, ארץ שטופת שמש מלאת חופים מרהיבים, טברנות ומאכלים מטריפים, נמצאת במרחק של כשעתיים טיסה מארצנו היפה ונפתחה שוב לתיירים ממש לאחרונה. אחרי שצפינו אמש במשימת הגבינות, בה חבר נבחרת מאסטר שף (הערב אחרי החדשות, קשת 12) גיא בימקה, הכין וריאציה משלו לסופלקי - המנה היוונית הידועה שגרמה לנו להזיל ריר, החלטנו שאנחנו לא יכולים להמתין יותר לביקור באיים כדי להתענג על אוכל יווני אותנטי בטברנה מקומית לצד משקה מרענן. אספנו את המתכונים המושלמים שיהפכו כל ארוחה משפחתית לחפלה יוונית. מוכנים להצטרף לחגיגה? 

ארוחה יוונית בתבנית אחת

שידוך משמיים: עוף ואורז הם תמיד זוג מנצח ואת המנה הזו - לגמרי לא תוכלו להפסיק לזלול. ברבע שעת עבודה בלבד, תכניסו לתבנית אחת אורז עם בצל בציר ירקות, יחד עם עוף שהושרה במרינדה מטריפה - והתוצאה? מדברת בעד עצמה.

ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

>> למתכון המלא של ארוחה יוונית בתבנית אחת

דגים צלויים עם ירקות ואוזו

ארוחה מרשימה: אם הזמנתם חברים לערב או סתם חולמים על איזו ארוחת דגים טובה - הגעתם למקום הנכון. מתכון קליל ומהיר לדגי לברק או פרידה, צלויים ולוהטים על מצע של ירקות מגרים. אנחנו מבטיחים - את המנה המשובחת הזו האורחים יקבלו במחיאות כפיים סוערות, רק תאכלו מהר שלא יתקרר.

דגים צלויים בעגבניות ואוזו (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
דגים צלויים בעגבניות ואוזו | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

 >> למתכון המלא של דגים צלויים עם ירקות ואוזו

סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

סיפור אהבה: מנה מפוארת בטעמיה, המורכבת מכרעי עוף זהובים וארטישוק ירושלמי שמתמזגים יחדיו בצורה מושלמת ומעניקים ארומה וטעמים ייחודיים. דורות על גבי דורות מגישים את המנה העתיקה שמוכיחה כל פעם מחדש - כל המוסיף גורע.

סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי בצלחת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי בצלחת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 >> למתכון המלא של סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

אם מתחשק לכם ביס חמים ונימוח, אז הנה לכם מאפה קראנצ'י וחמאתי שבתוכו מילוי של אורז, תרדה ופטה. רק 20 דקות הכנה למאפה שיד האלוהים נגעה בו, ואם תעצמו את העיניים תוכלו להרגיש את הרוח של יוון ולחלום שאתם בטברנה מקומית ליד הים.

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 >> למתכון המלא של מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

קציצות זוקיני של גרקו

קהילת המעריצים של הקישוא המגונדר - המתכון הזה הוא לגמרי בשבילכם. מדובר על קציצות פשוטות להכנה, מלאות בגבינה, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים. עצה שלנו - תזללו אותן ישר מהמחבת, כי אחר כך פשוט לא ישאר.

קציצות זוקיני של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

  >> למתכון המלא של קציצות זוקיני של גרקו

לחם מסיבות יווני

הקיץ כבר כאן, הלימודים מסתיימים והחופש מעבר לפינה, ואיך הכי טוב לחגוג את החיים מאשר בארוחה עתירת פחמימות? אז אם אתם מזמינים חברים או משפחה, הלחם הזה הוא לגמרי התשובה. מדובר על הלחם הכי מיוחד וטעים שתכינו - פרח לחמניות עם גבינת פטה, עזים ועגבניות מיובשות. תתכוננו לתדהמה.

לחם מסיבות יווני (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
לחם מסיבות יווני | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

   >> למתכון המלא של לחם מסיבות