שם: עדי סיון

גיל: 34

מהיכן בארץ: מושב גבע כרמל

תאריך לידה: 5.1.1985

מצב משפחתי: נשואה + 2

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • יש לי שלושה תינוקות: יהונתן אמרי בן שנתיים וחצי, דניאל עילי בן שנה וחצי ועוד בייבי שנולד שבוע אחרי - העסק שלי.
  • אני יזמית מהבטן, ותמיד מחפשת אחר הריגוש הבא.
  • אני וג'ול, בן זוגי, ביטלנו את החתונה הגדולה שתכננו שלושה שבועות לפני התאריך, כשהכל כבר היה מוכן, בגלל שאמא שלי נפטרה. מאז לא עשינו את החתונה.
  • רקדתי בלט ומודרני מגיל שלוש במשך 16 שנה.
  • בבית אנחנו מדברים שלוש שפות: עברית, צרפתית ואנגלית.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
רחוב ביומיום, מולקולרי בערב ובמפגשים.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
לאייל שני. ארוחה מלאה עם דרינקים, שיחת נפש והיכרות אישית.

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
כשהייתי קטנה אחותי ואני ניסינו לבשל ארוחת צהריים. הוצאנו נקניקיות מהמקפיא, חיממנו שמן במחבת, זרקנו את הנקניקיות הקפואות למחבת והכל עלה באש. הלהבה שרפה את קולט האדים וצבעה בשחור חצי מארונות המטבח.

_OBJ

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אירחתי חברים ומשפחה לערב ליל הסדר, וחשבתי שאני כל יכולה לארגון והכנה של החג הכל כך קשה הזה. הגעתי לערב החג באפיסת כוחות וכך גם האוכל. שום דבר לא היה אכיל חוץ מהברכות והגלידה שקנינו מראש.

למי את הכי אוהבת לבשל?
לבעלי המהמם. הקטנטנים שלי עוד לא ממש מעריכים את האוכל.

מה את הכי אוהבת לאכול?
דגים. נאים, מבושלים, מעושנים, על האש, בתנור ובמחבת. כל ורסיה מבורכת.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
יין טוב, ראשי שום ועגבניות מכל הסוגים.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להבין באמת איך חומרים עובדים. לדוגמה באפייה, לא לשנן מתכון אלא להבין וללמוד מה הולך עם מה ואיזה תפקיד יש לכל מרכיב. כך אפשר לייצר מה שרוצים ולבנות מתכונים שהם לגמרי שלי.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
שאני כמו זיקית. מתאימה את האוכל וההשראה לאנשים סביבי ולמדינה שבה אני נמצאת. חיה על הציר שבין אוכל אירופאי, בלגי וצרפתי לישראלי וירושלמי עדתי.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
לחם עם מיונז ושקשוקה. כולם מתפלאים כשאני עושה את זה, עד שטועמים ולא מבינים איך לא עשו את זה עד היום.

מהי מנת הדגל שלך?
מרק בצל מוקרם עטוף בקראסט בצק.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
אוייסטר שרק כששמים עליו לימון מלח גס ופלפל גרוס רואים שזה בעצם חי.