לחם אבוד (פרנץ' טוסט)

חומרים:
חומרים לריבה:
1 ק"ג פרי טרי (שזיפים מאורכים, אפרסקים או כל פרי אחר)
900 גרם סוכר לבן
1 לימון
חומרים לפרנץ' טוסט:
חלה מרובעת, לא מהיום
1 ביצה אורגנית שלמה
22 גרם סוכר (כף אחת)
70 מ"ל חלב 3%
300 גרם אבקת סוכר
חמאה מזוקקת (מחממים חמאה על אש קטנה ומסירים את הקצף שהצטבר למעלה)

להגשה:
אבקת סוכר
שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
הכנת הריבה:
1. חוצים ביד את הפירות, מגלענים, וקורעים את בשר הפרי לנתחים בגודל בינוני. מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ב-2 כפות הידיים עד שהפירות והסוכר הופכים לתערובת בוצית.
2. מעבירים את התערובת לסיר, מניחים מעל להבת גז, מציתים את האש ללהבה בינונית, מביאים לרתיחה תוך ערבוב בכף עץ, מנמיכים את הלהבה עד לרתיחה מתונה, ומבשלים תוך ערבוב בכף עץ במשך כ-25 דקות.
3. סוחטים לסיר כרבע לימון, וממשיכים בבישול עוד 5-10 דקות, עד לקבלת מרקם מבריק וצמיגי אך לא מדי. הפירות אמורים לשמור על צבעים רעננים.
הכנת הפרנץ' טוסט:
1. מסירים מהחלה את 6 פאותיה. עכשיו יש לנו קובייה מלבנית של הרך של הלחם. פורסים לפרוסות בעובי של כ-2.5 ס"מ. חוצים כל פרוסה לאורכה ל-2.
2. מקציפים במערבל את הביצה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת לבנה וסמיכה, מזליפים את החלב תוך המשך פעולת ההקצפה.
3. מניחים בקערת ערבוב את הפרוסות ומוזגים מעליהן את תערובת הביצים. מניחים לנוח כ-15 דקות.
4. מוציאים את קוביות החלה מתערובת הביצים, מנגבים בעזרת האצבעות ומצפים היטב באבקת הסוכר.
5.  מחממים מחבת כבדה, מוסיפים מן החמאה המזוקקת עד לגובה 2 מ"מ, ומחכים שתתחמם לדרגת חום של שמן לפני חביתה. מניחים את פרוסות החלה הספוגות בביצה ומצופות בסוכר, מטגנים צד אחד עד שמזהיב, הופכים בעזרת מלקחיים את הפרוסה ומניחים לה להזהיב על צדה השני. כשהזהיב – מחלצים מן המחבת.
6. בעזרת מסננת סוכר שבתוכה אבקת סוכר, מאבקים את החלות המטוגנות באבקת הסוכר.
7. בצלחת הגשה יוצקים שלולית קטנה מהריבה החמה, מניחים בתוכה פרוסת חלה, שחלקה תהיה בתוך השלולית וחלקה לא. מעליה מניחים עוד פרוסה, בהצלבה חלקית. לידן, בעזרת כף, מניחים גבעה קטנה של שמנת חמוצה.

לגרסת ההדפסה של המתכון: פרנץ' טוסט של אייל שני

_OBJרביולי תפוחי אדמה עטוף פרוסות אנטרקוט

חומרים:
(הכמויות למנה אחת, בהתאם לכמויות שעמדו לרשות המתמודדים במשימת "קופסת המסתורין")
100 גרם תפוחי אדמה
30 גרם חמאה
30 גרם שמנת מתוקה
דלעת
בצל
גזר
פלפל חריף
אנטרקוט
שמן זית
יין
שוקולד    

אופן ההכנה:
הכנת הפירה:
1. מקלפים תפוח אדמה וחותכים אותו ל-4  קוביות.
2. מכניסים לסיר ליטר מים, ממליחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מניחים את חתיכות תפוח האדמה בפנים, ומבשלים כ-15-25 דקות. בודקים עם מזלג, ברגע שתפוח האדמה נעשה רך ונבקע בתוך המים מעבירים למסננת.
3. נותנים לאדים לייבש מעט את תפוח האדמה על המסננת, מעבירים לצלחת ומועכים עם מזלג.
4. אל תוך סיר אידוי כפול מעבירים את מחית תפוח האדמה, מוסיפים חמאה (בהתאם למסת תפוח האדמה, שאותו שוקלים קודם לכן), מוסיפים את השמנת ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת מסה חלקה.
5. מסננים דרך מסננת שינוע באמצעות כף העץ (מגרדים את המחית על המסננת), מעבירים לקערה ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
1. שמים במחבת קוביות דלעת, בצל, גזר, 2 עיגולי פלפל חריף וחתיכות קטנות ודקות של בשר אנטרקוט, ומאדים בשמן זית, עד שנעשים זהובים ומבריקים.
2. מעלים את האש ומוזגים למחבת מעט מהיין (על מנת לנקות את הקרמל שנוצר מהירקות במחבת), מוסיפים מעט מים לכיסוי המוצקים, מניחים פלפל, מורידים באמצעות סכין רצועה דקה של קליפת לימון ורצועה דקה של קליפת תפוז, חותכים אותן לשערות דקיקות ומוסיפים גם אותן למחבת. מצמצמים על אש בינונית 20-25 דקות.
3. כשהציר סמיך מסננים אותו דרך מסננת שינוע למחבת חדשה. מוסיפים 3-4 קוביות שוקולד ומצמצמים על אש גבוהה כדי שהשוקולד לא יישבר. מסננים שוב דרך מסננת שינוע ומניחים על צלחת הגשה.
הכנת הרביולי:
1. באמצעות סכין חדה, חותכים מנתח האנטרקוט 2-3 פרוסות דקות ככל האפשר.
2. לוקחים 2 דפי צלופן. מניחים אחד מהם על קרש חיתוך ומניחים עליו את פרוסות האנטרקוט הדקות.
3. כותשים מעט פלפל שחור, מוסיפים מעט משערות קליפות הלימון והתפוז שנותרו ממה שחתכנו קודם, 2 עיגולים של פלפל חריף, ומפזרים הכל על פני רצועות האנטרקוט שעל הצלופן. מזליפים מעט שמן זית ומכסים עם נייר הצלופן השני.
4. באמצעות פטיש שניצלים דופקים על הצלופן ומשטחים את הבשר לעלה דקיק שעוביו כעובי הצלופן. את העלים חותכים לאצבעות. כעת ממלאים באמצעות כפית את אצבעות האנטריקוט בפירה ששמנו בצד. יוצרים שישייה של רביולי.
5. במחבת שטוחה מניחים מעט שמן זית ומזהיבים את הרביולי משני צדדיהם – עניין של שניות, לא יותר!
6. כעת מניחים את הרביולי המוכנים על צלחת ההגשה שעליה מצוי הרוטב. מתקבלת מנה אדומה וכהה ועל כן שוברים את האדום באמצעות כפית קטנה של שמנת מתוקה, אותה מוזגים ככתם אחד על המנה. לא מערבבים!  
7. ניתן להוסיף מעט גרידת לימון או תפוז.

לגרסת ההדפסה של המתכון: רביולי תפוחי אדמה עטוף בפרוסות אנטרקוט של אייל שני

מאסטר שף, חמישי ושבת בשעה 21:00

>> בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף

>> כל התכניות של מאסטר שף לצפייה ישירה