חזה הודו:
לוקחים נתח חזה הודו נקי ומשרים אותו למשך 48 שעות בתמיסת מלח עם תבלינים לפי הטעם (לדוגמה: שום כתוש, סוכר חום, חרדל, פלפל צ'ילי ודבש). מכניסים למעשנה עם תוספת לחות ומעשנים בטמפרטורה של 90 מעלות כ-4 שעות (תלוי בגודל הנתח ובסוג המעשנה). כשהנתח מוכן מוציאים מהמעשנה ועוטפים היטב בכמה שכבות של ניילון נצמד. מכניסים למקרר ל-24 שעות.
פיקנייה:
לוקחים נתח פיקנייה עם שומן חלק ושלם, מורחים במעט חרדל ומצפים בתערובת של מלח גס ופלפל גרוס. מכניסים למעשנה עם תוספת לחות ומעשנים בטמפרטורה של 110 מעלות כ-6 שעות (תלוי בגודל הנתח ובסוג המעשנה). כשהנתח מוכן מוציאים מהמעשנה ועוטפים היטב בכמה שכבות של ניילון נצמד. מכניסים למקרר ל-24 שעות.
לרוטב ברביקיו:
50 מ"ל שמן קנולה
בצל סגול גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
2 פלפלי צ'ילי, קצוצים
רוטב ברביקיו
חצי כוס מייפל אמיתי
כף סוכר
מלח
פלפל שחור
150 מ"ל מים
טבסקו
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל במחבת עמוקה ומוסיפים את השום והפלפל. מטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את רוטב הברביקיו, המייפל, הסוכר, הפלפל השחור, המים והטבסקו ומבשלים עד לצמצום.
- טועמים וממליחים בהתאם לצורך.
הצעת הגשה:
פורסים את הנתחים לפרוסות דקות, כמו פסטרמה. מורחים פרוסת בגט (או לחם אחר) במיונז או חרדל ומוסיפים את הבשר וירקות (חסה, בצל, עגבנייה, מלפפון חמוץ וכו'). מוסיפים רוטב ברביקיו.