לבצק:

כוס וחצי פחות כפית גדושה (200 גרם) קמח

100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

חצי כפית צ'ילי

חצי כפית מלח

1 ביצה טרופה

3-2 כפות מים קרים (במידת הצורך)

לעגבניות:

50 גרם חמאה

3 שיני שום, פרוסות

4-5 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות

10 עגבניות שרי תמר, חצויות

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

100 מ"ל שמנת מתוקה

קמצוץ אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

10 עלי בזיליקום, קרועים גס

לאפייה:

חלמון ביצה

שומשום

כדור מוצרלה באפלו, להגשה

 אופן ההכנה:

  1. הבצק: מעבדים את כל מרכיבי הבצק בפולסים במעבד מזון עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, לשים לקבלת בצק אחיד, עוטפים ומעבירים למקרר למנוחה.
  2. העגבניות: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות ומחממים עד שהם מתרככים קלות.
  3. מוסיפים את העגבניות הטריות, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ונוצר רוטב.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה. מתבלים, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
  5. משטחים את הבצק לקוטר שגדול ב-5 ס"מ מקוטר התבנית הרצויה, ומעבירים אותו לתבנית בזהירות כך שהקצוות שלו יגלשו החוצה.
  6. יוצקים פנימה את תערובת העגבניות ומקפלים את קצות הבצק על התערובת בצורת מניפה, כך שנשאר עיגול פתוח במרכז.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מברישים את הבצק בחלמון הביצה ומפזרים שומשום.
  9. אופים 17-22 דקות (תלוי בתנור) או עד הזהבה. מוציאים ומניחים כדור מוצרלה טרי או בופאלו .