לבצק עלים מהיר (מספיק ל-10 מאפים אישיים):

 

500 גרם קמח
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל מים
חצי כפית מלח
חלמון טרוף, לאפייה

 

למאפה תרד וסנט מור:

שן שום, קצוצה
בצל שאלוט, קצוץ
מעט חמאה, לטיגון
רבע חבילה של תרד
מלח
פלפל לבן
גבינת סנט מור, פרוסה
אגוזי מלח קצוצים

למאפה מוצרלה:

200 גרם זיתי קלמטה
שמן זית
שן שום
2 עלי בזיליקום
פרוסת עגבנייה
מלח
פלפל שחור
פרוסות מוצרלה קשה

לשיפודי ירקות וענבים:

גזר
סלרי
עגבניות שרי
עיגולי מלפפון
ריבועי גמבה
ריבועי שומר
ענבים
עלי בזיליקום
עלי נענע

לרוטב לשיפודים:

300 גרם גבינה לבנה
בזיליקום קצוץ
נענע קצוצה
שמיר קצוץ
חצי שן שום
מלח
צ'ילי גרוס
מיץ מחצי לימון

  1. מערבבים את הקמח והחמאה ומכינים בצק לא הומוגני. מוסיפים את המים והמלח ולשים.
  2. מרדדים לצורת מלבן ומקפלים כמו מעטפה – לשליש ומעליו שליש נוסף. מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 30 דקות.
  4. למאפה תרד וסנט מור: מטגנים את השום והבצל בחמאה. מוסיפים תרד ומתבלים. מניחים לצינון.
  5. מרדדים את הבצק הקר לעובי 3 מ"מ וחותכים לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  6. מוסיפים כף מתערובת התרד, פרוסה של סנט מור ואגוזי מלך קצוצים וסוגרים בשכבה נוספת של בצק.
  7. מורחים את המאפים בחלמון ואופים 30 דק ב-170 מעלות.
  8. למאפה מוצרלה: טוחנים גס את הזיתים עם השמן, השום, הבזיליקום והעגבנייה. מתבלים. מניחים מממרח הזיתים במרכז עיגול הבצק ומעליו פרוסת מוצרלה. סוגרים ואופים באותה צורה.
  9. שיפודי ירקות וענבים: חותכים את הגזר והסלרי למקלות ארוכים בעובי חצי ס"מ. נועצים על כל מקל עגבניות שרי, עיגולי מלפפון, ריבועי גמבה, ריבועי שומר, ענבים, עלי בזיליקום ועלי נענע.
  10. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים.
  11. מגישים את המאפים עם השיפודים והרוטב.