קייק פופס ענבים

המצרכים:
אשכול ענבים
100 גרם שוקולד לבן
חצי כפית שמן צמחי
ספרינקלס
מקלות סוכרייה

אופן ההכנה:
מפרידים את הענבים ונועצים מקל סוכרייה בכל ענב. מכניסים אותם למקרר (או לכמה דקות למקפיא). ממיסים שוקולד לבן במיקרו או מעל אדים (בן מארי), מוסיפים שמן ומערבבים היטב. טובלים את הענבים בשוקולד, זורים סוכריות צבעוניות ומניחים לשוקולד להתקשות.

 

קייק פופס ענבים
קייק פופס ענבים | צילום: שרית נובק

ענבים בשוקולד ובוטנים

המצרכים:
ענבים
100 גרם שוקולד מריר
חצי כפית שמן
רבע כוס בוטנים גרוסים
קיסמים או מזלגות עץ קטנים

אופן ההכנה:
נועצים קיסם בכל ענב ומכניסים למקרר (או לכמה דקות למקפיא). ממיסים את השוקולד ומערבבים עם שמן.
טובלים את הענבים בשוקולד המומס עד לאמצע. מפזרים בוטנים גרוסים על השוקולד ומניחים להתקשות.

 

ענבים בשוקולד ובוטנים
ענבים בשוקולד ובוטנים | צילום: שרית נובק

כריך גבינה וענבים

המצרכים:
קרקרים עגולים
גבינת שמנת (אפשר בטעמים) או קממבר
ענבים, שלמים או חצויים
בזיליקום או נענע

אופן ההכנה:
מורחים גבינה על הקרקרים ומסדרים את הענבים. מקשטים בעלי בזיליקום או נענע ומגישים מיד.

 

כריך גבינה וענבים
כריך גבינה וענבים | צילום: שרית נובק

זחלים

המצרכים:
גזרים או מלפפונים
גבינת שמנת
ענבים
פרוסות מוצרלה
טוש אכיל

אופן ההכנה:
חוצים את הגזרים או מלפפונים לאורכם. מכניסים גבינה לשקית זילוף ומזלפים פס של גבינה לאורך כל חצי גזר או מלפפון.

מסדרים את הענבים - לראש הזחל מניחים ענב עומד ולגוף ענבים שוכבים.

חותכים קליפת מלפפון לרצועות דקיקות, יוצרים שני חורים עם שיפוד בחלק העליון של הראש ומכניסים לתוכם את מקלות המלפפון (למחושים).

לעיניים: קורצים עיגולים קטנים מפרוסת מוצרלה. מציירים נקודה שחורה באמצע כל עיגול עם טוש אכיל, ומדביקים לפנים עם מעט גבינת שמנת.

זחלים מענבים
זחלים מענבים | צילום: שרית נובק

שיפודי ענבים

משפדים ענבים על שיפוד, ומגישים. בשביל הגיוון, מומלץ לבחור בענבים צבעוניים שיהפכו את השיפוד לצבעוני וכיפי.

 

שיפודי ענבים
שיפודי ענבים | צילום: שרית נובק