ג'אנה חן (57) הגיעה למשימת הדגים באנרגיות גבוהות ובתחושה שהיא לוקחת אותה בהליכה. מבחינתה, המקום שלה בשישיית המתמודדים האחרונים בעונה השמינית של מאסטר שף היה מובטח. אבל אז כל מה שהיה יכול להשתבש - השתבש. היא החליטה להכין פולנטה ולצידה דג מבושל בציר תירס, אבל הביקורת שקיבלה מהשף אייל שני על עודף התירס גרמה לה לחשב מסלול מחדש ולסטרס להתגבר. הממליגה גלשה, השופטים לא החמיאו וג'אנה התחילה לפקפק ביכולות של עצמה. 

הסיבוב השני של משימת ההדחה עסק בטיגון וג'אנה, שמקדשת אוכל בריא, איבדה את הדרך והגישה מנה שהשופטים הגדירו כ"סתמית". בסיבוב השלישי היא הגישה סביצ'ה, אבל גם המקוריות והאומץ שהפגינה במנה לא עזרו לה להתקדם לשלב הבא. השופטים החמיאו לה על הנועזות והגיוון הקולינריים שלה, אך נאלצו לבקש ממנה להסיר את הסינר. 

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף

"זה העולם שלי, זאת המומחיות שלי, משם אני באה. זה מחזיר אותי לאותו יום", סיפרה לנו בדמעות במטבח הפרטי שלה במבשרת ציון. "החוזקה שלי היא דגים ודווקא במשימה הזאת לא הצלחתי. המוח שלי היה ריק, לא הצלחתי לגייס את עצמי כדי להביא מנה ראויה שמייצגת אותי".

מה השתבש באותו יום?
"הייתי חולה, אבל אני לא רוצה להפיל את האשמה על זה. הגעתי טעונה רגשית ומותשת, הרגשתי שמשהו מושך אותי למטה ואני לא מצליחה להרים את עצמי. אני חושבת שהשופטים הצטערו לשלוח אותי הביתה כי הם הבינו שאני בשלנית טובה. עם קצת ריכוז הייתי יכולה להגיע רחוק יותר". 

איך הרגשת ברגע שהודיעו לך שאת עוזבת את הנבחרת? 
"הרגשתי שאני בהרדמה כללית, שאני עוד מעט אתעורר מהחלום הזה שהייתי בו. יש חלק בי שמרגיש אכזבה ופספוס שלא הצלחתי להביא את עצמי לידי ביטוי כמו שרציתי, אבל יש גם את החלק השני שאני בוחרת להביט בו יותר, שזכיתי להיות במקום הזה. אני פשוט מאושרת שהייתה לי הזכות לקחת חלק בדבר המדהים הזה". 

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף

הגעת מאוד רחוק בתוכנית. 
"לא האמנתי שאגיע לשלבים האלה וכל משימה שבה הצלחתי הופתעתי לטובה. בכל שלב נשאבתי יותר לעולם הזה ורציתי את זה יותר. זה הפך לאינטנסיבי, זה השתלט עליי ועל הבית שלי, גם הראשון וגם השני בבית החולים. היה לי קשה לחלק את עצמי בין הבית, העבודה והאולפנים". 

ג'אנה, אחות ראשית במחלקת עיניים בבית החולים הדסה עין כרם, עלתה לארץ מגיאורגיה בילדותה והתחילה לבשל כבר בגיל 9. היא מספרת שמטלות המטבח היו הדבר שהכי אהבה לעשות ושהייתה בורחת למטבח כדי להירגע. הרגע ששינה את כל תפיסת העולם שלה בנוגע לאוכל היה היום בו אכלה במסעדת "אוקיינוס" של אייל שני. "איבדתי את התמימות הקולינרית שלי", היא נזכרת, "זה היה כמו המפץ הגדול עבורי. הפכתי לביקורתית יותר כלפי אוכל והבנתי איזה אוכל אני רוצה שיהיה לי בבית". 

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף

זה אומר שהיית שמחה לבשל עבור אייל שני?
"הייתי מבשלת לו רק אוכל גיאורגי. איך אני יכולה להביא לו נוקאאוט אם זה לא יהיה גיאורגי?". 

הקריירה שלך מאוד תובענית, את בעצמך אמרת שהיה לך קשה לחלק את עצמך בין העבודה והאולפן. 
"זה לא היה פשוט, את הבית הייתי יכולה להזניח כי אין לי ילדים קטנים לטפל בהם, אבל את בית החולים היה קשה לי לעזוב. אני חיה חיים כפולים. אני מרגישה שיש לי שתי אהבות ואני לא יודעת להגיד את מי אני אוהבת יותר. אני כמו אישה נשואה שיש לה חיים נהדרים, ופתאום מגיע גבר שסוחף אותה והיא לא יודעת מה לעשות עם זה. יש לי מקצוע, עשיתי אחלה קריירה ופתאום העולם הקולינרי הסעיר אותי". 

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף

אפשר להניח שההשתתפות בתוכנית הייתה מאוד משמעותית עבורך.
"זה היה יותר טוב מכל חלום שיכולתי לחלום. כשהגעתי אמרתי לעצמי שאני מגיעה למסיבה הכי טובה בעיר, שיהיה לי יום צילום נחמד ותכף זה יגמר ויהיה מאחורי. פתאום אני מתקדמת ועוברת עוד שלב, ועוד שלב, וזה הופך להיות החיים שלי. הדבר הכי משמעותי הם החברים המדהימים שהכרתי. אני בקשר מאוד טוב עם אלברט, עדי, ליאור, ונסה ופרח. אין יום שאנחנו לא פותחות בלי לדבר אחת עם השנייה, מחליפות רשמים ומפתחות ביחד מנות חדשות. גם ביקרתי כבר במסעדת 'וורקה' שדנה אלחרר פתחה. נעשינו משפחה אחת גדולה, זה נכס עצום שקיבלתי מהתוכנית". 

ג'אנה מחויכת ואסירת תודה על התקופה שלה במאסטר שף, אבל היו לה גם רגעים קצת פחות זוהרים בתוכנית. במשימת הקמח בישלה לצד אלברט איפראימוב ויותם ארונוביץ', והמתיחות בין האחרון לבינה הובילה למבול של טוקבקים זועמים שקראו לה יהירה ושחצנית. "כשבאתי למשימות הגעתי בשיא ההתלהבות והאנרגיות, עשיתי אידיאליזציה לכל מה שקורה סביבי", מציעה ג'אנה את ההסבר שלה למתקפה, "בדיעבד אני מבינה שזה התפרש כיהירות, אבל זה לא משהו שמתכתב עם האישיות שלי". 

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף

דיברת עם יותם אחרי שראית את הפרק? 
"בטח. אנחנו אוהבים אחד את השנייה כמו שאנחנו. הייתה ביננו אי הסכמה, אבל בכל מקרה היינו חייבים להגיש מנות, יהיה אשר יהיה". 

הופתעת כשקראת את התגובות של אנשים נגדך? אפשר להגיד שעברת סוג של שיימינג. 
"לא ידעתי שזה משהו שקיים. נחשפתי לזה רק לאחרונה ואני בוחרת לא לקחת חלק בעולם הזה. זה לא חלק מהחיים שלי, ואני לא אתן לזה לנהל אותי. להפך, אני רואה בזה הזדמנות לצמוח ולגדול. אני אדם חיובי, המחשבות שלי חיוביות וקשה לי לחשוב בצורה שלילית, אז כנראה שהיה לזה תפקיד כלשהו להתפתחות שלי. אני שולחת פרחים ואהבה לכל הטוקבקיסטים".

את צמחונית ואוכלת דגים, אבל במשימת האנטריקוט טעמת את המנה. הרגשת שאת בוגדת בעקרונות שלך? 
"הייתה לי משימה לעשות והמטרה מקדשת את האמצעים. רציתי ללכת על זה עד הסוף, לא עשיתי נזק לאף אחד וגם לא לעצמי. יש לי את הערכים שלי, אבל באותו הרגע הערך שהיה לי חשוב יותר היה לעמוד במשימה". 

איך החוויה לצפות בתוכנית מהבית? את שמה לב לדברים שלא ראית שם? 
"אני חווה הכל מחדש וההערכה שלי כלפי כל אחד ואחת מהמתמודדים רק גדלה. זאת הזדמנות עבורי לראות את עצמי דרך המסך ואני לומדת על עצמי המון. זאת הזדמנות שלא הרבה אנשים זוכים לה, אני רואה בזה מתנה גדולה ולא נותנת לה להתפספס. אני מגלה על עצמי הרבה דברים חדשים ועם כל הקושי, הייתי חוזרת על הכל שוב מהתחלה".

ג'אנה חן (צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף)
ג'אנה חן | צילום: אבישי פינקלשטיין, מאסטר שף